Zondag 7 juni – Dweilen, Samenloop voor Hoop en een brok

image

De meubels stonden dan wel weer allemaal keurig op z’n plek maar de woonkamer is wel een beetje erg stoffig. Ik begin met een rondje stofzuigen en dweilen.

image

Alles weer schoon en netjes.

image

Kan ik door naar de Samenloop voor Hoop in Emmen. Daar was ik gisteren ook en vandaag hebben we ook weer een plekje in het programma.

image

We geven een korte aangepaste workshop voor iedereen die geïnteresseerd is.

image

Hier dus.

image

Met een mooi uitzicht.

image

De workshop verloopt volgens plan, ik maak bij een van de deelneemsters mooie wenkbrauwen en ik geloof dat ze er wel blij mee is. Na haar chemotherapie waren deze verdwenen en ze kwamen helaas niet meer terug. In de meeste gevallen groeien ze terug maar bij deze mevrouw dus niet.

image

Als we klaar zijn zitten mijn ouders inmiddels ook binnen. Mijn vader is vandaag een van de eregasten. Hij leidt al sinds 2007 aan CML, een vorm van leukemie. Ook heeft bij diabetes en door de combi van deze aandoeningen is hij in korte tijd bijna zijn gehele gezichtsvermogen kwijt geraakt. Blind geworden dus. Knap waardeloos (understatement), maar hij beweegt zich tegenwoordig weer ontzettend dapper en krachtig door het leven. Ik hoop dat hij nog lang bij ons mag blijven.

image

Hij loopt dus ook gewoon een rondje mee.

image

Ondertussen genieten wij van de mooie muziek van Syb van der Ploeg die samen met Lisanne Spaander zingt. Lisanne schreef een ontzettend mooi nummer over haar ziekte, je vindt hem hier.

image

Ter afsluiting van de Samenloop maakt Hans ten Cate, de voorzitter, het voorlopige eindbedrag dat deze twee dagen bij elkaar gelopen werd bekend. Ruim 125.000 euro voor het KWF. We krijgen een mooie roos van Sigrid’s Garden, het inloophuis in Emmen waar ontzettend lieve vrijwilligers hele goede dingen doen. Ook lopen de teams een laatste ronde met de eregasten voorop. Indrukwekkend en voor de zoveelste keer dit weekend heb ik een brok in m’n keel. Tot morgen.

1 Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.