Als we de voorspellingen mogen geloven staan ons een paar hete dagen te wachten. Perfecte omstandigheden voor frisse maaltijden die niet veel tijd en moeite kosten om te bereiden. Ik deel mijn recept voor een witte koolsalade met julie.
Ingrediënten:
– halve witte kool
– een appel
– halve ananas en een beetje sap
– 4 worteltjes
– 3 eetlepels mayonaise
– 1/2 eetlepel mosterd
– sap van een halve citroen
– klein beetje gedroogde peterselie
Snij de witte kool, de worteltjes, de appel en de ananas fijn. Ik deed de kool, de appel en de wortel door de slicer van de keukenmachine en was dus erg snel klaar. Doe alles samen in een grote kom samen met het sap van een halve citroen. Maak dan de dressing in een kommetje van de mayonaise, mosterd, peterselie en een beetje van het sap van de ananas. Doe de dressing bij de salade en klaar ben je.
De salade is het lekkerst als je hem even een tijdje laat staan zodat de kool een beetje zacht wordt.