Zomer 2019 – Italië

Inmiddels is het al volop herfst maar ik wil jullie toch nog even meenemen naar afgelopen zomer, naar mijn heerlijke vakantie in Italië!

Begin augustus vertrokken we voor 2 weken vakantie naar Italië. De weersvoorspellingen in Nederland waren niet heel erg positief en aan het Gardameer had het al flink gespookt. We hoopten dus op mooi en warm weer en dat kregen we..

Onderweg overnachtten we ergens in het Zwarte Woud zodat we de volgende dag niet heel ver meer hoefden te reizen naar onze eindbestemming. We kwamen nog redelijk fris aan en om alvast te wennen aan het Italiaanse eten at ik die avond Maultaschen. Lijkt op ravioli maar dan iets groter en gevuld met gehakt, ui en spinazie. De volgende ochtend was het onderweg flink druk en stonden we o.a. ruim 1,5 uur stil voor de Gothardtunnel. Mocht de pret niet drukken want de eerste dagen konden we uitrusten aan het Gardameer. Waar we trouwens nog een eetdate hadden met Edwin en Gemma die in de buurt logeerden.

Het Gardameer is een super populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders maar het is er ook prachtig! Desenzano del Garda is een ontzettend gezellig dorp en de foto in het midden nam ik in Borghetto sul Mincio. Dit dorp ligt op een steenworp afstand van Peschiera del Garda en is zeker een bezoek waard. Ijs eten moet in Italië natuurlijk iedere dag.

Vanuit Peschiera reden we voor een dag naar Venetië en dat is prima te doen. We parkeerden de auto bij de Terminal Fusina Venezia die een eind buiten de stad ligt maar gemakkelijk te bereiken is met de auto. We konden onze auto er gemakkelijk kwijt en met de veerdienst waren we via het water binnen 20 minuten in de stad. De gondeliers hadden het enorm druk, we dronken veel en aten ijs en aan het einde van de dag hadden we alle bezienswaardigheden gezien. Prima dagje dus.

Tijd voor onze volgende bestemming. Die lag net buiten Montepulciano in Toscane. Het dorp ligt prachtig bovenop een berg en ons hotel bevond zich net buiten het dorp. Het was een klein hotel dat niet helemaal volgeboekt was en dus hadden we het zwembad praktisch voor onszelf. Best fijn! Bovendien was het uitzicht vanaf het balkon lekker rustgevend.

Ontbijten deden we iedere ochtend buiten op het terras. Vanuit Montepulciano maakten we o.a. een dagtrip naar Perugia. Ook Perugia ligt bovenop een berg maar als je je auto beneden al ergens parkeert kun je de roltrappen naar het oude centrum nemen. Wij kwamen uit in de ondergrondse gangen die ooit in opdracht van paus Paulus III zijn ontstaan.

Van Perugia naar Assisi was nog maar een kort stuk rijden en dus pikten we dat ook nog mee. Aanrader!

Ik wil nog lang niet naar huis!

Gelukkig hoefde dat ook niet. Na bijna een week in Toscane rijden we nog wat zuidelijker voor onze laatste stop. Rome! Stond al jaren op mijn lijstje en ik vond dat het nu gewoon moest gebeuren. We boekten een hotel een eindje buiten de stad zodat we geen parkeergedoe zouden hebben met de auto en maakten gewoon gebruik van het openbaar vervoer. Op dag 1 had ik een fietstour met Baja Bikes door de stad geboekt en dat was fijn zeg! Het kwik liep op tot 38 graden en op de fiets was het redelijk aangenaam door het briesje dat je dan vangt. Gedurende 3 uur vertelde onze Nederlandse gids ons alles over de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Onderweg gooiden we regelmatig onze waterfles weer vol bij de (gratis) drinkwater tappunten. Bij de Trevi fontein was het trouwens zoals je op de foto kunt zien een gekkenhuis. Bewakers fluiten zich gek omdat er best nog veel mensen zijn die verkoeling willen zoeken in het water en vanaf een afstandje kijk ik toe, best lachen!

Voor ons bezoek aan het Colosseum boekte ik de toegangskaarten van tevoren online. De rijen voor het kopen van toegangskaarten en die voor de ingang zijn enorm dus kiezen we voor voorrangstickets waarbij je een datum en tijdstip kiest waarop je het Colosseum wilt bezoeken. Zo hoef je niet in de rij en verlies je geen tijd. Na het Colosseum wandelen we een paar uur door het Palatijn en komen we uiteindelijk uit bij het Forum Romanum.

We zijn het er samen over eens dat Rome de mooiste stad is die we ooit gezien hebben!

En toen zat het er ineens alweer op. Onderweg naar ons overnachtingshotel net over de grens van Duitsland en Zwitserland schieten we nog enorm in de stress vanwege de files, we moeten voor 8 uur in de avond inchecken en dat halen we maar net. De volgende ochtend besluiten we daarom op ons gemak te gaan ontbijten in het dorp en rustig aan naar huis te rijden. Zo sluiten we de vakantie alsnog ontspannen af en voorkomen we dat we direct weer op vakantie moeten om de stress in ons lijf weer kwijt te raken. 🙂

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.