Zoete aardappelsoep met paprika

zoete aardappel soep met paprika

Zoete aardappel, ik ben er dol op! Ze zijn tegenwoordig in vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar en je kunt ze op veel verschillende manieren eten. Ik gebruik ze vaak om frietjes van te maken, verwerk ze in een ovenschotel of maak er een smeuïge puree van.

Wist je trouwens dat de zoete aardappel eigenlijk helemaal geen familie van onze aardappel is? De zoete aardappel bevat meer koolhydraten en vitamines en mineralen dan de ons bekende aardappel. Wel zijn de koolhydraten in de zoete aardappel zogenaamde “langzame koolhydraten” wat betekent dat deze langzamer verteerd worden en zorgen voor een constantere bloedsuikerspiegel in je lijf. De zoete aardappel wordt wel eens genoemd als goede vervanger voor de aardappel maar is het dus niet. Als je af wilt vallen kun je dus best af en toe zoete aardappel eten maar blijf vooral lekker variëren met je maaltijden.

Toen ik me vorige week even niet heel fijn voelde na een tandartsbezoek en dus iets wilde eten wat ik niet hoefde te kauwen maakte ik deze zoete aardappel soep met paprika. Het is een simpel recept en de soep is ook nog eens redelijk snel klaar. Ik deel natuurlijk het recept even met je.

Ingrediënten:

2 teentjes knoflook
1 grote ui
Scheutje olijfolie om in te bakken
4 a 5 zoete aardappelen
1 rode paprika
2 groentebouillon tabletten
1 pakje romige kokosmelk
1 liter water
Als je van pittig houdt een beetje chilipoeder.
Beetje bosui ter garnering
Evt. een schepje maizena

zoete aardappel soep met paprika
Bereiding:

Snijdt de knoflook en de ui fijn en verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de ui en de knoflook kort aan.
Schil de zoete aardappelen, ik doe dat meestal met een dunschiller omdat ik dat het handigst vind. Snij de aardappelen en de paprika in stukjes. Doe het water in de pan bij de knoflook en ui en voeg de zoete aardappel en paprika toe, samen met de bouillonblokjes.
Breng de soep aan de kook en laat het koken tot de zoete aardappel en de paprika zacht gekookt zijn, voeg dan het pakje romige kokosmelk toe. Strooi een klein beetje chilipoeder naar smaak in de soep.
Met een staafmixer kun je de soep gemakkelijk pureren, mocht de soep te dun zijn dan kun je eventueel nog een klein schepje maizena (opgelost in koud water) toevoegen. Garneer de soep voor het opdienen nog met een beetje bosui.

Eet smakelijk!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.