Sinds ik de zoete aardappel ontdekt heb staat hij vaak op mijn boodschappenlijstje. Meestal maak ik er zoete aardappelfriet van en die eet ik dan met een sausjes gemaakt met Griekse Yoghurt. Afgelopen vrijdag probeerde ik een geheel nieuw recept met de aardappel, ik deel hem hier met jou. Gewoon omdat het zo lekker was.
Voor 3 a 4 personen:
De dressing:
- 8 eetlepels koriander, vers of gedroogd
- 150 ml Griekse Yoghurt
- 2eetlepels witte wijn azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd
- 1/4 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 teen geperste knoflook
- peper en zout
Mix alle ingrediënten voor de dressing met elkaar in een kom.
Voor de zoete aardappel:
Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 theelepel gemalen komijn, een halve theelepel gerookte paprikapoeder, een halve theelepel knoflookpoeder en een halve theelepel zout.
Snijd 2 zoete aardappelen in blokjes en marineer deze in de marinade. Bak de zoete aardappelen ongeveer 30 minuten op 180 graden in de heteluchtoven.
Snijd ondertusssen een rode paprika, een ui en een avocado en laat een blik zwarte bonen en een blik maiskorrels uitlekken.
Serveer de zoete aardappel uit de oven met de paprika, ui, zwarte bonen, mais en avocado en giet er een beetje van de dressing overheen.