Zaterdag 20 augustus – Ik wil nog niet naar huis

Parijs

Na een heerlijke nacht slaap, een goed ontbijt en een verkwikkende douche ben ik klaar voor weer een dag Parijs.

Parijs Montmartre

De metro brengt ons naar de volgende bezienswaardigheid, de Sacre Coeur.

Parijs sacre coeur

Impressed. Even genieten op een bankje.

Parijs sacre coeur

Het plan is namelijk om met de trap omhoog te gaan en daar moet ik me even op voorbereiden. Ik had ook de funiculaire kunnen nemen.

Parijs sacre coeur

Toch stiekem een foto binnen gemaakt. Mocht eigenlijk niet en normaal gesproken houd ik me echt aan die regel maar doordat ik zo onder de indruk ben en het ploggen nu eenmaal in mijn bloed zit vergeet ik even dat ik het “no pictures” bordje gezien heb. Sorry.

uitzicht montmartre

Dit uitzicht.

sacre coeur

De Sacre Coeur van een andere kant.

croque madame

De croque madame. Ze is erg lekker.

montmartre

Place du Tetre. Nog hetzelfde als twintig jaar geleden.

jardin du luxembourg

Met de metro zoeven we weer naar een andere plek in de stad, Eigenlijk wilden we de catacomben bezoeken maar de rij die ervoor stond schrok ons af. Omdat we geen zin hebben om 2 uur in de brandende zon te moeten wachten zoeken we een park op.

parijs

Jardin du Luxembourg. Ik plof neer op een stoel want het schoeisel dat ik voor vandaag koos blijkt een grote fout te zijn geweest. Ja, ik weet het. Deze schoenen zijn ook geen schoenen om een wereldstad mee te gaan verkennen. Resultaat: 1 hele pijnlijke en gezwollen voet.

jardin du luxembourg

Voordat de zon achter de wolken verdwijnt en de regen naar beneden komt maak ik nog deze foto. Ik vind hem mooi. Terug naar het hotel nu.

2016-08-20 20.29.13-1

We kiezen een restaurantje op een pleintje in Suresnes en gaan voor een cheeseburger met salade en friet. Na de ronduit smerige maaltijd van gisteren gaan we op safe en de kok maakt er inderdaad iets lekkers van. Voor zover een cheeseburger lekker kan zijn dan.

creme bruleeCreme Brulee. Gelukkig een hele goede.

suresnes parijs

We drinken nog iets en nemen dan afscheid van het pleintje en in ons hoofd alvast van Parijs. Ik wil nog niet naar huis. Morgenochtend staat voordat we naar Nederland terug rijden nog een bezoek aan Versailles op het programma. Eerst slapen nu en hopen dat mijn voet weer hersteld zal zijn. Ik strompel nu terug naar het hotel, welterusten.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.