Woensdag 20 mei – Verwarmingsketel, coldcap en chocolademousse

image

Lekker begin van de dag, mijn verwarmingsketel slaat uit op het moment dat ik onder de douche sta. Brrrrrrr. Gelukkig krijg ik hem weer aan de praat.

image

Ik pak mijn tas in want er staat weer een workshopbezoek op het programma.

image

Onderweg naar Groningen.

image

Waar je op het dak van de parkeergarage van het Martini ziekenhuis gewoon brandstof kunt tanken.

image

Wederom woon ik een workshop bij.

image

De deelneemsters krijgen allemaal een tas met mooie producten waarmee ze aan de slag gaan maar we hebben daarnaast ook nog veel extra ander materiaal. Uiteindelijk gaat iedereen mooi de deur uit.

image

Na de workshop hebben we een overleg gepland en krijgt het team van vrijwilligsters ook nog uitleg over het gebruik van de coldcap tijdens chemotherapie. Deze cap zorgt ervoor dat er geen of minder haaruitval is tijdens het kuren. Kort gezegd bevriest de cap de haarzakjes op het hoofd zodat de schadelijke stoffen in de chemo die de haaruitval veroorzaken niet opgenomen kunnen worden in het haarzakje en de haar dus blijft zitten. De coldcap kan bij veel maar niet bij alle kuren gebruikt worden.

image

Deze muts van neopreen moet er nog overheen gedragen worden en de cap moet voordat het infuus is aangebracht al opgezet worden en moet ook daarna nog een tijd gedragen worden. Het kost dus wat meer tijd tijdens chemotherapie en de cap moet goed aansluiten omdat er anders alsnog kale plekken verschijnen. De resultaten zijn wisselend maar over het algemeen is men tevreden en heeft de patiënt het ongemak en de extra tijd ervoor over.

image

Caps in verschillende maten.

image

Ik verlaat het ziekenhuis weer en rij terug naar huis.

image

Nutty Frutty als lunch.

image

Het is niet veel maar wel lekker.

image

Thuis fabriceer ik deze lekkere courgette pasta. Het recept zal ik nog wel even delen.

image

En een heerlijk toetje! Gecarameliseerde banaan met chicolademousse. Deze maak ik van avocado, banaan en kokosmelk. De banaan is gebakken in honing en ook deed ik er wat limoensap bij. Jummie!

image

Mijn 10.000 stappen haalde ik vandaag niet maar na het avondeten kak ik toch in hoor. Tot morgen!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.