Week 5 – Pannenkoekplant, stoofvlees en de Superbowl

Maandag reis ik naar kantoor in Zeist voor het laatste overleg voordat de actie ‘Geef een Glimlach cadeau’ van start gaat. Er is de komende week nog genoeg werk aan de winkel maar dat gaat allemaal goedkomen.

Ik ben pas laat thuis en heb geen zin meer om nog uitgebreid te koken. De rest van mijn huisgenoten eet restjes van het weekend dus ik bak een ei.

Alweer een hele tijd geleden kreeg ik deze Pannenkoekplant. Men zegt dat deze gemakkelijk te stekken is dus ik waag een poging.

Mini pannenkoek. Ik hoop dat er worteltjes gaan groeien.

Een paar maanden geleden ging de lens van mijn fotocamera stuk. Helaas is Samsung gestopt met de productie van camera’s en dus scoor ik een koopje op Marktplaats. Voor weinig geld krijg ik 2 goed werkende lenzen, blij mee!

Ja, jeetje zeg. Werken gaat zo niet Sjors!

Donderdagmorgen breng ik mijn auto al vroeg naar de garage voor een beurt en ik wandel terug naar huis. Ik vind de witte wereld toch wel heel erg mooi hoor!

Thuis trek ik de Crockpot uit de kast want ik vind dit dé dag voor stoofvlees. Met bier en ontbijtkoek. De Crockpot is een slowcooker en dus erg handig voor dit soort gerechten. Na een uur of 6 zachtjes pruttelen is het vlees boterzacht. Het stukje papier dat je eruit ziet bungelen is trouwens een theefilter, een theezakje dat je zelf kunt vullen en waar ik nu kruidnagel en laurier in gedaan heb. Zo hoef ik de kruiden er straks niet meer uit te vissen.

Uiteindelijk krijg ik bijna alle to do’s van deze week af.

cake met zwitserse room

Op zondag staat de finale van Heel Holland Bakt op het programma en ik maak mijn eigen finalestuk. Het is een taart met Zwitserse room en aardbeien.

Ik ga er de finale nooit mee halen denk ik, maar lekker was ‘ie wel!

 

We sluiten ons weekend af met de Superbowl. Superlaat in de nacht. Ik kijk uiteindelijk maar een klein stukje van de wedstrijd hoor, mijn wekker gaat morgenvroeg gewoon weer om 7 uur…

 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.