Een week op Mallorca

mallorca shiphol

Eigenlijk zouden we deze zomer niet op vakantie gaan en daar baalden we toch best wel een beetje van. Vorig zomer gingen we naar Italië en dit jaar zouden we onze vakantie gewoon thuis doorbrengen. Dus toen we een goede aanbieding voorbij zagen komen besloten we gewoon een week Mallorca te boeken en zaten we 3 weken later al hier. Met een heerlijk vooruitzicht.

hyb eurocalas mallorca

Op de luchthaven worden we snel geholpen bij Hertz en kunnen we met de door ons gehuurde auto op pad. We verblijven deze week in het Hyb Eurocalas hotel in de plaats Calas de Mallorca, ongeveer een uurtje rijden vanaf het vliegveld. 8 dagen lang dit uitzicht…zucht…

valdemossa mallorca

Van de huurauto maken we deze week flink gebruik. Mallorca is een mooi eiland en we vinden het zonde om dan alleen maar zwembad en strand gezien te hebben. We nemen bijvoorbeeld bijna een hele dag de tijd om de westkant van het eiland te zien. We rijden o.a naar Valdemossa en Soller.

valdemossa mallorca

Valdemossa is wel erg pittoresk en dus ook toeristisch.

valdemossa mallorca

En beroemd vanwege het feit dat o.a Chopin hier gewoond heeft. We zoeken er kort even wat verkoeling in de tuin van het bekende Kartuizerklooster.

mooie kustweg mallorca

Via de slingerende kustweg die omhoog en naar beneden gaat rijden we verder. Af en toe stoppen we even voor het uitzicht.

port de soller mallorca

Lunchbreak in Port de Soller. Ik geniet dubbel want het eten is lekker en het uitzicht geweldig.

hyb eurocalas mallorca

Van het eten heb ik overigens de hele week genoten. En dan vooral van de toetjes die op het buffet in ons hotel gepresenteerd werden.

strand mallorca

Ontspanning op het strand. Normaal gesproken ben ik er niet zo heel goed in maar nu dwing ik mezelf ertoe gewoon even stil te zitten en niets te doen. Moet ik vaker doen.

cala domingos mallorca

De volgende dag kiezen we gewoon weer een ander strand. Dit keer een iets drukkere plek. Cala Domingos is een strand bij ons in de buurt en ook helemaal prima. Hoe mooi blauw is het water hier?!

rafael nadal mallorca

Toevallig las ik ergens iets over een tennistoernooi dat deze week gespeeld wordt hier op het eiland. Mallorca Open is een WTA toernooi en dus alleen voor damestennis. Daar willen wij als tennisliefhebbers natuurlijk even gaan kijken. Wat Rafael Nadal hier dan te zoeken heeft? Hij woont natuurlijk op het eiland en is deze week lekker thuis. In voorbereiding op Wimbledon blijkt hij hier iedere ochtend te trainen. Ik durf hem niet te vragen of ik met hem op de foto mag. Stom he?

angelique kerber mallorca

We zien een paar leuke wedstrijden. Onder andere van Angelique Kerber, een wedstrijd die gisteren niet afgemaakt werd vanwege de invallende duisternis. Ik had winst voor Angelique verwacht maar het liep totaal anders. De 3e set ging erg gemakkelijk in 6-1 naar haar Amerikaanse tegenstandster.

sam stosur mallorca

Een dame waar ik altijd graag naar kijk op tv is Sam Stosur. De australische ziet er in het echt nog fitter uit dan op tv… Ze wint haar wedstrijd dan ook erg gemakkelijk.

beach mallorca

Weer voldoende tennis voor een week. Op naar het volgende strand! Deze blijkt nog niet zo heel gemakkelijk te vinden. Onze navigatie wil ons via verboden in te rijden straten rechtstreeks naar ons doel leiden maar we hebben geen zin in een bekeuring. We besluiten een andere, maar wel langere route te nemen.

beach mallorca

En komen dan na even wandelen op deze prachtige plek uit. Ik wil nog niet naar huis!

hyb eurocalas mallorca

Behalve heel veel toetjes kies ik ook af en toe voor iets anders.

hyb eurocalas mallorca

En stiekem kan ik het werk toch niet laten voor wat het is. Heel even maar.

Zaterdagmorgen checken we weer uit, we hangen nog wat in de bar van het hotel, leveren de auto weer in en checken in op het vliegveld.

Recap? Prachtig eiland, genoten, lekker gegeten en gedronken, uitgeslapen, uitgerust, tevreden, lekker warm, overvol en druk hotel, prima Corendon ervaring.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.