Week 9 – 2023

Deze week was niet een hele leuke, we namen afscheid van Sjors en zochten veel afleiding in wandelingetjes buiten de deur. Gelukkig werd het weer gedurende de week steeds beter en zorgde de zon toch nog voor wat vrolijkheid.

De allerlaatste foto die ik van Sjors maakte, op zondagavond. Die avond besloten we dat we maandagmorgen de dierenarts zouden bellen omdat zijn conditie ineens zo slecht geworden was dat we hem niet langer wilden laten lijden. Die middag waren we nog met hem naar buiten geweest maar ik moest hem dragen omdat hij zelf niet meer kon lopen. We mogen om half 1 naar de praktijk komen. Als we van huis willen vertrekken laat ik hem nog even plassen in de groenstrook bij ons appartement en nadat hij met me naar de auto teruggelopen is zakt hij in elkaar. Nu gebeurde dat de laatste maanden al heel vaak maar kwam hij na een seconde of 10 steeds weer bij en dan liep hij verder alsof er niets gebeurd was. Ik zie nu direct dat het dit keer anders is en zeg tegen Eddy dat ik denk dat de hulp van de dierenarts niet meer nodig is. Ik til hem voorzichtig op, leg hem tegen mijn borst en voel ook geen hartslag meer. We stappen toch in de auto en rijden naar de dierenarts en als we de straat uitrijden haalt Sjors nog een laatste keer adem en dan weet ik zeker dat hij er echt niet meer is…

Als we bij de dierenarts aankomen blijf ik in de auto zitten met Sjors nog steeds dicht tegen me aan. Eddy loopt naar binnen om te zeggen dat we er zijn en komt terug met Lisa, de assistente van de praktijk. Zij fluistert met tranen in haar ogen dat ze blij voor ons is dat het nu zo gegaan is. Ik geef Sjors aan haar af, we laten hem achter om hem te laten cremeren. Over 2 weken zou Sjors zijn 13e verjaardag vieren…

Het is ineens heel erg stil in huis en daarom vertoeven we deze week zoveel mogelijk buiten de deur. We maken een wandeling langs het strand in Los Alcazares en omdat Bibi de speeltuin daar helemaal geweldig vindt hangen we er best een tijdje rond.

Met een speelkleed en haar blokken en ballen op het balkon. Het hele balkon is dan ook direct vol, erg groot is het dus niet. We eten comfortfood bij Mc Donalds. Ze hebben hier trouwens op dit moment de signature Egg Benedict, een broodje hamburger met daarop een ei en hollandaise saus en die is niet te versmaden!

Vanuit Dehesa de Campoamor wandelen we direct langs de kust richting Cabo Roig. Het strand van Cabo Roig wordt door de locals hier ook wel het ‘winterstrand’ genoemd omdat je er dan ook prima kunt relaxen. Het strand ligt behoorlijk beschut en als de wind van land komt en de zon schijnt is het er al snel behaaglijk warm. Ook is de strandtent er het hele jaar door open en is er iedere zondagmiddag livemuziek.

Donderdag gaat Bibi voor het eerst naar de kapper. Ze vindt het eerst erg spannend maar als de kapster klaar is wil ze de stoel niet meer uit, haha! We laten haar kapsel even netjes recht knippen zodat het mooi lang kan groeien en de kapster is dus ook al snel uitgeknipt. Daarna ben ik aan de beurt, mijn haar is al een hele tijd niet meer geknipt en als ik het in mijn ‘signature’ vlecht draag lijkt het uiteinde ervan op het plukje haar dat een olifant aan het einde van zijn staart heeft. Er gaat dus een flink stuk af en ik ben er blij mee. Na ons kappersbezoek gaan we in Benijofar nog even naar Plaza Differente, de Nederlandse supermarkt, voor boerenkool en een rookworst want we hebben zin in Hollandse kost.

Zaterdag spreken we met John en Jeanette af op het terras van Samoa in Alicante. De zon schijnt en de temperatuur is heerlijk, de lente is echt in aantocht! Zondag wil Bibi graag tennisles en dat mag natuurlijk altijd. Na 10 minuten is ze er klaar mee en kunnen we door naar de speeltuin van ons appartementencomplex. Ook prima, zo komen we de dag wel door.

Vorige week schreef ik dat er ontwikkelingen op huizengebied waren maar daar kan ik jullie deze week helaas nog niet meer over vertellen. We hebben een bod gedaan op een huis dat is geaccepteerd maar we willen graag weten of we voor dat pand ook een vergunning kunnen krijgen om de 2 appartementen die erbij horen ook te kunnen verhuren aan toeristen. De dame die ons daarmee helpt is bij de gemeente geweest en we weten al dat zij positief zijn maar om zekerheid te krijgen moet ze volgende week nog een keer bellen. Dan hebben de heren ambtenaren overleg gehad en kunnen ze meer vertellen. We wachten maar weer af…

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.