Week 7 – 2024

De week begon rustig maar eindigde druk en gezellig want we hadden maar liefst 8 tennissers te gast en vierden op zondag alvast Bibi’s verjaardag.

Maandagmorgen hadden we een afspraak in Villajoyosa. Bibi was toevallig vrij van school dus die ging gezellig even mee. Rijdend over de snelweg richting het Noorden werden we af en toe getrakteerd op prachtige uitzichten over zee.

Onderweg terug naar huis hadden we minder geluk want de boeren voeren ook hier in Spanje actie. Ze protesteren tegen Europese klimaatregels en “oneerlijke concurrentie” met landen buiten de EU. Deze morgen zijn we even de sjaak en moeten we een flink eind omrijden omdat ze een rotonde in Novelda blokkeren.

Dinsdagmorgen ben ik eerst even actief op de tennisbaan om daarna snel door te rijden naar het dorp want vandaag gaat de carnavalsoptocht van de scholen dan alsnog plaatsvinden. Bibi poseert alvast met Luan, één van haar vriendjes op school en ze vertelt me dat ze verkleed is als ridder. 🙂 Bijzonder feitje is vandaag trouwens dat ze voor het eerst zonder luier naar school is en ik duim hard dat het haar lukt om droog te blijven tijdens de optocht…

En dat lukt! Echt knap. De optocht is verder een groot succes en Bibi loopt samen met haar klasgenootjes én vriendinnetje Levine gewoon voorop. Na de optocht rusten we lekker uit met een broodje en een drankje bij Victor op het terras.

Woensdag ben ik druk met de voorbereidingen voor komend weekend. Donderdag komen er 8 tennissers logeren en die blijven tot zondag. Eddy heeft samen met hen een leuk tennis/padel programma opgesteld en we hopen dat ze een fijn weekend gaan hebben. De weersvoorspelling is in ieder geval goed.

Donderdag is er eerst nog even stilte voor de storm en heb ik nog wat tijd om even te werken en te lezen. Met het uitzicht dat ik vanaf de bank naar buiten heb is dat zeker geen straf. Later bouwen we de serre even een beetje om zodat onze gasten hier de komende dagen ‘s ochtends kunnen ontbijten. Buiten is het ‘s morgens te koud en in de cueva of casita is geen ruimte om met 8 personen tegelijk te kunnen ontbijten.

Vrijdag hebben de mannen 2 uur tennisles en spelen ze daarna ook nog 2 uur padel. Als ze weer terug zijn is er zelfs nog energie voor een potje petanque. Petje af hoor.

Zaterdag staat er wederom tennis én padel op het programma en ‘s avonds bakken we pizza’s in de pizzaoven in de buitenkeuken. Het bleef nog lang gezellig in La Romana…

Als de mannen zondagmiddag vertrokken zijn is het tijd voor het volgende feestje. Bibi is eigenlijk pas de dag erna, maandag, jarig maar we vieren het vandaag alvast. Papa regelde via Angel een springkussen voor het vermaak. Bibi kreeg enorm veel leuke cadeautjes en Yolanda leert haar even hoe ze de nagellak die ze kreeg moet gebruiken.

Het springkussen was een enorm succes. De jongste gasten op het feestje heb ik eigenlijk de hele middag niet gezien en ze hadden zelfs geen tijd om chips en snoep te komen eten. Heerlijk zo!

Zondagavond lig ik uiteindelijk voldaan maar heel erg moe erg vroeg in bed. Eddy is met Angel nog naar de wedstrijd van Elche FC gegaan, die had nog een beetje energie over. De afgelopen dagen waren ontzettend leuk, onze gasten hebben volgens eigen zeggen genoten en ook wij vonden het super deze grote groep te mogen ontvangen. De komende maanden staan er nog een aantal van deze boekingen in de agenda, zin in!

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.