Week 6 – 2025

Het zonnetje scheen en de lucht was blauw, het was een fijne week! Deze week een overzicht met redelijk wat foodfoto’s want ik nam weer eens uitgebreid de tijd om te koken en te bakken. Kijk je weer mee?

Aspe beweegt staat op het spandoekje en dat is precies wat ik maandagmorgen deed. Ik stond weer een uurtje op de tennisbaan en het ging weer lekker. Zin om binnenkort een wedstrijdje tegen me te tennissen hier in Spanje? Ik ben in topvorm hoor! 🙂

’s middags zat ik in het zonnetje te werken toen chicootje gezellig bij me op tafel kwam liggen. Het is nog steeds geen schootkat maar bij vindt het blijkbaar wel fijn om bij ons in de buurt te zijn, zo cute.

Lunchen deed ik dinsdag ook buiten, ik maakte een omelet met spinazie en sobrasada. Sobrasada is een pittige Spaanse worst die vermalen is en het lijkt een beetje op filet americain. Omdat filet americain hier moeilijk te krijgen is vind ik het een goede én smakelijke vervanger. Sobrasada is gewoon op een broodje al heel lekker maar smaakt nog beter als ie een beetje warm is. Vandaar tussen mijn omelet. Ik smeer het ook vaak op een tosti met kaas, jummie!

Er moest ook deze week weer wat snoeiwerk verricht worden in de tuin. Tuinafval mag je hier in de wintermaanden gewoon verbranden maar omdat we dat een beetje link vinden (i.v.m. de droogte in ons weiland) besloten we het op de bbq te gooien. Het lukte alleen niet om de brand erin te krijgen, vertelde onze buurman ons later dat dit hout eigenlijk eerst een jaar moet drogen voordat het kan branden…

Warme chocolademelk op een koude morgen. Ondanks de zon is het nog steeds fris ’s morgens.

We gingen deze week ook op bezoek in Torrevieja en dronken samen wat op het strand bij La Mata. Komt deze vreemde vogel ineens voorbij, met een motortje op zijn rug.

Ik had wat appels over en besloot er een apple crumble van te maken. Die wordt natuurlijk nog lekkerder met een custard of vanille saus erbij en daarom maakte ik die ook helemaal zelf. Ik zal het recept binnenkort even delen want het is echt eenvoudig zelf te maken.

Ook maakte ik een linzensoep. Lentejas heten ze hier en ze komen in het Spaanse menu veel voor. Ook dit recept zal ik binnenkort wel even op de blog zetten, super easy, gezond en smakelijk.

Zondag ging Eddy met de buurman naar voetbal en had Mari ons gevraagd of we bij haar wilden komen. Ze wonen niet direct naast ons, het is een klein stukje lopen dus Bibi en ik wandelden er samen naartoe. Mari trakteerde ons onder andere op deze lekkere toastjes met daarop onder andere ook weer sobrasada. De combi met een klein stukje kaas is perfect.

Wij wonen aan het einde van een klein stukje onverharde weg en aan het begin ervan is dit het uitzicht op het stukje van de Barrio Cuevas de San Anton, het wijkje waar wij ook bij horen. Een gezellig stukje La Romana!

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.