Week 6 – 2024

Het was de week van carnaval én de week waarin mijn twee oudste kinderen hun verjaardag vierden. We gingen weer eens naar het strand en hadden een leuke afspraak in Santa Pola, kijk je weer mee naar mijn weekoverzicht?

Maandag begon lekker met zon, ik werkte wat in de tuin en zette een nieuwe Facebook advertentie voor Casa la Rambla klaar.

Het carnaval werd deze hele week bij Bibi op school gevierd met iedere dag weer een nieuw thema. Maandag mocht ze bijvoorbeeld in haar pyjama naar school komen en dinsdag was het gekke sokkendag. Woensdag was gek haar dag en moest haar kapsel zo raar mogelijk zijn. Ik deed er maar flink wat staartjes in.

Woensdagmiddag was het heerlijk weer en moesten we dus gewoon even naar het strand. Het was een heerlijke middag, we hadden Bibi haar loopmotor meegenomen waarmee ze gemakkelijk een flinke afstand af kan leggen in een behoorlijk tempo. Superding!

Donderdag was een feestdag. Op afstand, dat dan weer wel. Jeffrey en Romy vierden hun 25e verjaardag! Op de foto hierboven zijn ze een jaar of 14 geloof ik, deze foto maakte Romy van henzelf toen we op vakantie in Kroatië waren. Deze donderdag eten we afzonderlijk van elkaar een gebakje, zij in NL en wij hier in Spanje. Hartje.

Dat hartje kreeg ik donderdag ook bij de koffie op het terras in Santa Pola. We hadden er afgesproken met Robbert, hij organiseert padelreizen vanuit Nederland naar de Costa Blanca. Omdat we niet alleen tennis maar ook padel aanbieden hadden we met hem afgesproken om te zien of we iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. Het was een leuke kennismaking die vast en zeker een vervolg zal krijgen!

Bibi is dol op vliegtuigen kijken en aangezien we op maar een half uurtje van het vliegveld van Alicante wonen komen we er vaak langs en meestal stoppen we dan even. Tegenwoordig wil ze dan ook nog mijn telefoon gebruiken om in flighttracker alle toestellen op te zoeken die komen en gaan, haha!

Tijdens het afrekenen van mijn boodschappen bij Aldi zie ik trouwens ineens dit op de band liggen, was me nog nooit eerder opgevallen.

In het weekend is het weer ineens wat minder mooi. Het is eigenlijk carnaval en nadat vrijdag de optocht van de scholen in ons dorp al werd geannuleerd vanwege verwachte regen gaat ook de grotere optocht op zondag niet door in verband met regen en wind. Uiteindelijk valt het met de regen en de wind wel mee maar koud is het wel. We lunchen dit weekend dan maar even buiten de deur bij Bar Mucho in de buurt van Pinoso, de houtkachel brandt er binnen lekker dus het is er aangenaam warm. Thuis kook ik een grote pan boerenkool, die ik overigens niet altijd in de supermarkt kan vinden maar dit keer had ik geluk bij Aldi.

Zondag doen we rustig aan en gaan we alleen naar de markt in Alguena waar het ook heel rustig is vanwege het koude weer. Koud vinden we het hier overigens al als het 15 graden is en dat is het nu ongeveer. Eddy haalt een gebraden kip op de markt, dit grillmannetje verkoopt echt de lekkerste kip in de omgeving.

Volgende week dus alsnog de uitgestelde carnavalsoptocht van de school van Bibi, ik heb geen idee hoe ze verkleed zal gaan want dat hebben de juffen bedacht. Stay tuned!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.