Week 52 -2023

Dit was alweer de laatste week van het jaar. Alle clichés gaan wat mij betreft wel op als we het over het afgelopen jaar hebben, wat is het voorblij gevlogen zeg! We vierden Kerst en aten natuurlijk ook oliebollen maar gingen zonder vuurwerk het jaar uit, gelukkig nieuwjaar!

We hadden Moniek en Levine uitgenodigd om eerste kerstdag te komen eten. Jerry is nog aan het werk in Nederland en kan er dus sowieso niet bij zijn maar uiteindelijk komen Moniek en Levine ook niet omdat de griep toegeslagen heeft. Ons kerstdiner was al niet heel fancy en ik hoef nu zelfs nog minder te koken. Er staat kip met ananas in kaassaus op het menu en daar serveer ik gebakken aardappeltjes bij. En appelmoes.

Zo fijn dat we nog buiten kunnen eten! Dat kan alleen als je in de middag eet hoor, ’s avonds moet de kachel echt wel aan. Overdag merk je onmiddellijk hoeveel sterkte de zon heeft.

’s avonds beginnen we met Winter vol liefde. Ik verwachtte er niet zo heel veel van maar inmiddels hebben we alle afleveringen al gezien en waren we er zo doorheen. Jammer!

Tweede kerstdag krijgen we bezoek uit Torrevieja. Het zijn mijn ex-schoonouders en schoonzus, de opa en oma en tante van Jeffrey en Romy. Zij hebben daar al jaren een vakantiewoning waar ik vroeger ook vaak kwam en ze zijn weer eens in de buurt. We zetten de gourmetpan aan, lekker Hollands.

Omdat de kachel nu bijna iedere ochtend en avond aan gaat vliegen de pellets erdoor. We rijden net na Kerst voor niets naar de bouwmarkt want ze zijn uitverkocht maar gelukkig is er een dag later weer voldoende voorraad. Met 15 kg pellets brandt onze kachel een hele dag.

Bibi heeft natuurlijk ook kerstvakantie en daarom doen we het lekker rustig aan tussen kerst en oud- en nieuw. We rijden naar Alicante en lopen een rondje in Plaza Mar, het winkelcentrum waar we nog niet eerder waren geweest en het is er druk joh!

Na het winkelen rijden we nog even langs het vliegveld omdat Bibi het zo leuk vindt om vliegtuigen te spotten en stiekem vinden wij dat ook. Toevallig zien we het vliegtuig van Jerry landen!

De oliebollentraditie houden we hier ook maar in stand. Samen met Moniek doe ik mijn best om ze er zo goed mogelijk uit te laten zien maar omdat het beslag ietwat aan de dikke kant is krijgen ze een beetje een rare vorm. Daar wijst Eddy me op bovenstaande foto ook ff op, haha! Ondanks de vorm waren ze wel lekker.

Op oudjaarsavond staan de druiven al op tijd klaar. Hier in Spanje gelooft men dat het dragen van rood ondergoed en het eten van 12 druiven als de klok 12 uur slaat geluk brengt. Rood ondergoed hebben we niet maar druiven lusten we wel. Als de klok klaar is met slaan zijn de druiven op dus het belooft een mooi jaar te worden!

We vierden oudjaarsavond met Jerry en Moniek en de ouders van Jerry en net na 12 uur komen Javier en Puri, onze Spaanse buren, langs om samen op het nieuwe jaar te proosten. Het bleef nog lang gezellig in Casa la Rambla…

Gelukkig nieuwjaar!!!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.