Week 51 -2023

De week van bijna Kerst, veel schoolactiviteiten en boodschappen doen.

Maandag waren we weer eens in Crevillente en aten we een broodje bij Las Palmeras. Volg je me al langer dan weet je dat dit in de eerste maanden van ons avontuur hier onze vaste stek was, we spraken er vaak af met onze makelaar als we huizen gingen bezichtigen. Het is er rustig als we aankomen maar al snel zit het vol met Spanjaarden die komen lunchen. Het is trouwens ook een prachtige locatie voor feesten en partijen.

In Novelda scoorden we niet alleen de kerstcadeautjes voor Bibi maar kochten we ook alvast het een en ander voor Drie Koningen. Hier in Spanje krijgen kinderen óf met Kerst óf met Drie Koningen cadeaus óf tijdens beide feestdagen. Ik koop gewoon een aantal kleinigheidjes die ik Bibi geef, zowel met Kerst als met Drie Koningen.

Het is alweer even geleden dat ik een boek las op mijn Ereader maar ik vernieuw mijn KoboPlus abonnement toch maar. Als ik dan weer begin met lezen heb ik het eerste boek in no time uit.

Ik doe een poging om empanadas te maken, deeg gevuld met vlees of iets anders lekkers. Deze vul ik met gehakt dat ik per ongeluk met iets teveel chilivlokken kruid, oeps!

Deze week begin ik ook maar alvast met het invullen van mijn schrijfplanning van 2024, met een beetje mazzel raakt ‘ie snel gevuld.

Woensdag staat de eerste schoolactiviteit voor Kerst op het programma, een concert voor de kinderen in het park in het dorp. Zowel de kinderen van het schooltje van Bibi als die van de basisschool zijn hiervoor uitgenodigd en dat betekent dat Bibi Lucia, ons buurmeisje, ook tegenkomt. De klasgenootjes van Lucia vinden Bibi maar wat leuk! Bibi heeft overigens ook al een bewonderaar, Luan, haar klasgenootje, blijft haar maar kusjes geven. Woensdagmiddag zijn we op school voor de oudermiddag en de juffen zijn erg tevreden over hoe Bibi ‘inburgerd’ in de klas. Ze schijnt de taal en vooral ook het Valenciaans al heel goed te begrijpen.

Donderdag is er de kerstvoorstelling van collegio, de basisschool waar je hier in Spanje al vanaf 3 jaar naartoe gaat. Levine, het vriendinnetje van Bibi zit hier op school en we mogen komen kijken. Ondanks het feit dat ons dorp ‘slechts’ 2500 inwoners heeft zitten er toch dik 150 kinderen op school en het is dan ook volle bak in het Casa Cultural.

Het optreden van Levine haar klasje is ontzettend schattig om te zien en na afloop zitten de meiden nog even gezellig samen op het podium. Bibi wilde persé haar Frozen jurk aan, grappig dat ze deze associeert met feest!

We halen deze week al vroeg de nodige kerstboodschappen in huis, ik heb zo’n hekel aan de drukte in de supermarkten in deze tijd van het jaar. Ik ben bijna door mijn voorraad Liqor 43 heen en bij Mercadona vind ik deze goedkope Amaretto. Die moet natuurlijk thuis direct ff getest worden.

Direct na Kerst komen er weer gasten logeren en dat betekent dus dat de cueva in orde gemaakt moet worden. Wonen in een grotwoning betekent veel ventileren en omdat de ramen altijd open staan als er geen gasten zijn waait er dus ook veel stof en zand naar binnen. Ff flink poetsen dus.

Vrijdag is Bibi aan de beurt om op te treden, samen met alle kinderen van haar schooltje. Samen hebben ze een dansje ingestudeerd en met haar eigen tamboerijn danst en springt ze erop los. Levine is ook mee om te kijken en omdat Bibi niet alleen durft gaan ze samen het podium op als de Kerstman op bezoek komt. Stoer hoor!

Zaterdag is het tijd voor Hollandse erwtensoep en die kook ik in de slowcooker. Moest nog wel ff zoeken naar de spliterwten trouwens, ze eten hier veel peulvruchten maar deze kennen ze dan weer niet. Ik vind ze in een klein supermarktje in Hondon waar Nederlandse en Belgische producten verkocht worden en betaal natuuurlijk de hoofdprijs.

Ik rij ook nog ff langs de apotheek voor Levine. Die is inmiddels hartstikke ziek geworden en Moniek vraag me of ik deze druppels even voor haar wil halen. Schijnen heel goed te helpen bij buikgriep. Ik geef ze maar bij de deur af want ziek worden, daar hebben we geen zin in zo vlak voor Kerst.

Zondagavond wordt Bibi verrast door de Kerstman en zijn elf! Wij kregen deze week een appje van een buurman van een eindje verderop met de vraag of Bibi het leuk zou vinden als hij verkleed als Kerstman langs zou komen op kerstavond. Super leuk! Hij en zijn vrouw waren beide onherkenbaar en er werd flink met snoepjes gestrooid. Vooral dat maakte veel indruk op Bibi, ze is dol op snoep maar als het door de lucht vliegt is het toch wel een beetje eng, haha!

Toen Bibi lekker in bed lag en de Kerstman weer naar huis was maakten we kerstavond nog even compleet door All you need is Love te kijken, Kerst kan beginnen!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.