Week 50 – 2023

Het was een week van uitersten, qua temperaturen dan. Hij begon heel warm, bijna zomers, en we eindigden met een dikke warme trui. Hij begon trouwens ook met minder leuk nieuws uit NL, we kregen een telefoontje van mijn vader met het bericht dat mijn moeder thuis gevallen was en daardoor haar heup gebroken had. Inmiddels is ze geopereerd en ook alweer thuis gelukkig. Doordat mijn vader blind is en heel veel dingen niet zonder haar hulp kan zijn ze dus voorlopig extra zorg en hulp nodig en dat is wel een dingetje.

Wij begonnen de week met een afspraak bij onze gestor in Javea. Zij is een Nederlandse dame die allerlei administratieve zaken voor ons regelt en we vinden het prettig om hier iemand te hebben die de Spaanse regeltjes goed kent en met wie we toch in onze eigen taal kunnen communiceren. Omdat Javea voor ons best een eindje rijden is maken we er gewoon een dagje uit van. Na de afspraak rijden we richting het strand voor een fijne wandeling en een laat ontbijtje.

Was het maandag al lekker warm, dinsdag is het helemaal zomers! We staan al vroeg op de tennisbaan en de korte broek kan gewoon aan hoor. Ik vond het zelfs bloedheet. In de middag wordt het zelfs nog warmer en we eten weer eens buiten, genieten!

Woensdagmorgen zijn Moniek en ik te gast bij de Nederlandse kookclub in Pinoso. Zo noem ik ze voor het gemak gewoon even, het zijn dames die regelmatig een kookochtend met thema organiseren waarvoor je je via Facebook gewoon aan kunt melden. Vandaag staan er oliebollen en appelflappen op het menu, lekker!

Bibi vraagt er al dagen naar en deze week verzamel ik eindelijk alle moed om de kerstspullen uit de schuur te halen. Ze zijn vanuit NL naar Spanje mee verhuisd en hebben een tijd in de opslag gestaan en ik was eigenlijk best benieuwd of mijn glazen ballen alle verplaatsingen hebben overleefd. En wat blijkt, alles is heel gebleven! Bibi helpt me met de boom in elkaar zetten en ze mag de piek er alvast opzetten. Als ze in bed ligt voor haar middagdutje hang ik de glazen ballen er alvast in zodat zij er later alleen alle sterren en strikken van plastic nog maar in hoeft te hangen.

Begonnen we de week warm, aan het einde van de week is onze voorraad pellets op en moeten er echt nieuwe gehaald worden want het is koud. Ook staat de slowcooker weer aan voor een grote portie stoofvlees, dit keer met onder andere ketjap en sperzieboontjes.

Volgende week wordt een drukke week, het is de laatste week voor de kerstvakantie en er staan allerlei activiteiten op de school van Bibi op het programma. En de kerstboodschappen moeten natuurlijk gehaald worden, het menu heb ik al in mijn hoofd en is dit jaar heel simpel. Wat staat er bij jou thuis op het menu?

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.