Week 50 -2022

Deze week was niet onze beste week hier in Spanje. Sjors werd zo ziek dat we dachten nu echt afscheid van hem te moeten gaan nemen. Uiteindelijk knapte hij gelukkig wel weer op nadat we in totaal 3x bij de dierenarts geweest waren.

Ik maakte als gevolg van alle zorgen rond Sjors dus ook bijna geen foto’s deze week. Zondagavond bakte ik een tortilla met ui die zo groot was dat ik ook direct de lunch voor maandag al klaar had. Ik deed er trouwens voor wat extra smaak een flinke snuf gerookte paprikapoeder door, lekker!

Maandag begon onze week bij de dierenarts. Sjors begon vorige week al heel erg te hoesten en de aanvallen werden alleen maar erger. De dierenarts besloot daarom röntgenfoto’s te maken en daarop was duidelijk te zien dat er zich flink vocht rond zijn luchtpijp gevormd had. Sjors kreeg een injectie met een vochtafdrijver en we mochten na een uur terugkomen voor een tweede foto om te zien of dit geholpen had. Dit bleek inderdaad zo te zijn en we mochten dus naar huis.

Dinsdag waren we er weer want de situatie leek in eerste instantie beter maar gedurende de nacht werd het toch weer erger. Weer werd er een foto gemaakt en het vocht bleek in een grote hoeveelheid teruggekomen te zijn. Sjors werd opgenomen zodat ze hem om het uur medicatie konden toedienen en ook werden er later op de middag weer foto’s gemaakt. Toen we aan het einde van de middag terugkwamen had hij zijn roze verbandje van het infuusje nog om zijn pootje, zo zielig! Wel was hij weer opgeknapt en mocht hij dus toch weer naar huis met voor ons de opdracht om hem zo rustig mogelijk te houden. Ook krijg hij er weer een extra pilletje bij.

Donderdag maakten we een korte wandeling in de buurt. Sjors moest weer terug naar de dierenarts voor een korte check en kreeg er nóg een pilletje bij. Hij lijkt nu stabiel en we duimen dat het zo blijft. Donderdagavond trakteerden we Bibi en onszelf op een vette hap bij de Burger King. Waar de burgers een stuk smaakvoller zijn dan bij de Mc Donalds maar hé, over smaak valt te twisten!

Vrijdag hebben we zin in Dutch food en omdat ik het in de Spaanse supermarkt niet kan vinden rijden we naar de NLse winkel in Benijofar. Eten we ook direct een broodje bij Plaza Differente er recht tegenover. Ik haal boerenkool en Unox worst, Bibi is er ook dol op en eet ’s avonds in no time haar hele bord leeg.

Nog een weekje en dan is het Kerst, wat vliegt de tijd! Tot volgende week.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.