Week 5 -2024

Nadat we vorige week in Nederland waren stond deze week in het teken van ‘back to normal’. Bibi ging weer naar school, Eddy gaf weer wat tennislessen en ik ging ook weer aan het werk. Dat deed ik wel lekker aan de tuintafel, love it!

Onze koelkast was aan het begin van de week zo goed als leeg dus er moesten eerst boodschappen gehaald worden. Wij doen dat meestal in Aspe, zo’n 10 minuten rijden vanaf La Romana. Hier in het dorp is ook een supermarkt waar we gewoon alles kunnen kopen wat we nodig zijn maar als Mercadona fan rij ik er graag een eindje extra voor. Maandagavond rijden we ook nog naar Leroy, de bouwmarkt in Elche, voor een nieuwe voorraad pellets.

Daar is ’tie weer, mijn favo broodje ei met avocado. 🙂 Ondertussen lijkt de lente hier in Spanje al echt begonnen te zijn want de amandelbomen staan hier en daar al flink in bloei. Volgens kenners is het eigenlijk nét iets te vroeg in het jaar want als het nog wel heel koud gaat worden komt de amandeloogst in gevaar.

Onze citroenboom zit nog steeds vol citroenen en als buurman Ramon ff langskomt plukt hij er maar wat graag een zakje vol van. Bibi helpt hem even. Eddy heeft inmiddels onze druiven gesnoeid maar als kenner laat de buurman hem nog even zien hoe het echt moet. Weer wat geleerd.

Eind januari en ik zit buiten aan tafel te werken, hoe fijn is dit. Het zwembad ziet er in het zonnetje trouwens erg aanlokkelijk uit maar ik kan je verzekeren dat de watertemperatuur van 15 graden echt te koud is om te zwemmen. Liefhebbers van de Wim Hof methode zouden er zo induiken maar ik wacht nog ff.

We wandelen een klein rondje rondom ons huis. Ik ben de berg naast ons huis nog nooit op geweest dus Eddy en Bibi nemen me even mee. De wandeling brengt ons dwars door de wijnvelden in een half uurtje weer terug naar huis, prima te doen met een bijna 3-jarige!

Donderdag komt de ronde van Valencia voorbij, wij zijn onderweg naar de tennisbaan maar besluiten even langs de kant van de weg te gaan staan om de renners voorbij te zien komen. Het duurt Bibi allemaal wat te lang dus die gaat er bij liggen. In een mum van tijd zoeft het peloton voorbij, leuk om even gezien te hebben.

Zondag krijgen we bezoek van Angel en Ainhoa en bakken we pizza’s in de buitenkeuken. Het is best lastig om de oven goed heet te krijgen maar gelukkig lukt het vandaag dankzij de hulp van Angel. De pizza’s zijn weer erg lekker!

Maar de toetjes die Angel en Ainhoa meegenomen hebben zijn wel het hoogtepunt van de dag hoor! Ze haalden gebakjes bij Raul Asencio, dé banketbakker hier in de buurt. De gebakjes op de voorgrond zijn chocoladeschelpen gevuld met slagroom en gesuikerde noten en die waren me toch een potje lekker! Volgende week zijn mijn oudste kinderen, Jeffrey en Romy, jarig en dat is een goed excuus om nog een keer langs de bakker te gaan.

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.