Week 5 -2023

Terugkijkend naar de foto’s die ik afgelopen week maakte ontdek ik dat het er niet heel veel zijn… Niet omdat ik te druk was maar ik denk dat het gekomen is doordat we gewoon niet zo heel veel deden deze week. Of eigenlijk toch wel want we reisden donderdag terug naar NL. We blijven een week en onze agenda is vooral gevuld met bezoekjes aan familie en vrienden.

Onze Bibi is een echte clown en ze vindt het maar wat grappig om met mijn bril op haar hoofd gekke capriolen uit te halen. Mijn bril is maar een goedkope leesbril en het is dus niet zo heel erg als het kapot gaat dus ik laat haar maar gewoon.

Voordat we naar Nederland vertrekken bezichtigen we maandag nog 2 woningen. In het eerste huis is het appartement boven alleen te bereiken door een hele smalle trap met een trapgat waar we beide nog maar net doorheen passen en het gastenverblijf kunnen we niet zien omdat deze op dit moment verhuurd is. De makelaar zou daarvoor toestemming aan de bewoners moeten vragen en ze geeft aan dat ze dat pas wil doen bij een eventuele tweede bezichtiging. Dat vinden we niet nodig want van dit huis worden we niet blij. Het tweede huis zorgt ineens weer voor heel veel enthousiasme, het heeft onder andere een hele mooie grotwoning die als gastenverblijf gebruikt kan worden en ook de ligging is prachtig.

Na de bezichtiging besluiten we het dorp even in te rijden, we zoeken een terrasje op en eten en drinken wat en we zijn het erover eens dat dit huis zeker een tweede bezichtiging verdient.

Dat doen we woensdag en na die tweede bezichtiging doen we een bod op het huis. Wel willen we hier eerst uit gaan zoeken hoe het zit qua verhuurvergunningen want het kunnen verkrijgen van een vergunning voor verhuur van het gastenverblijf is voor ons een belangrijke voorwaarde bij de koop van een huis. Na afloop van de bezichtiging gaan we nog even met Bibi naar de speeltuin in het dorp want ze moet haar energie nog even kwijt.

Woensdagavond is het tijd om in te pakken en ons voor te bereiden op de reis naar NL. We gaan met de auto omdat Sjors ook mee moet, hij krijgt vanwege zijn gezondheid namelijk geen ‘fit to fly’ stempel in zijn paspoort en mag dus niet vliegen. We vermaken Bibi op de achterbank met een mandje vol speelgoed waaruit we steeds iets nieuws aanbieden, zingen samen liedjes en ik heb wat filmpjes voor haar op een oude telefoon gedownload. Zo rijden we de 2.200 kilometer in 2 dagen en overnachten we één keer. Dat doen we in een budget hotel in Valence, vlakbij Lyon en het KFC diner op bed is voor Bibi een echt feestje. Vrijdagavond komen we aan in Emmen, we logeren de komende week bij mijn ouders. Volgende week meer over hoe de week in Nederland was, ik zal proberen weer wat meer foto’s te maken.

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.