Week 49 -2023

Deze week gingen overal de kerstlampjes aan en hadden we lol op de kermis in Elche. Bibi kreeg weer cadeautjes en we bakten samen koekjes.

Pasgeleden kregen we een panettone van Moniek. Ik had het nog nooit gekocht of gegeten en was altijd in de veronderstelling dat het een cake zou zijn. Maar dat is het dus niet. De Spanjaarden eten het rond de feestdagen en het lijkt een beetje op ons kerstbrood. Panettones zijn in allerlei variaties te krijgen, met of zonder vruchten of chocolade en qua vorm lijken ze op een mega grote muffin. Met wat roomboter is het heerlijk!

We staan deze week weer op de tennisbaan. Mijn conditie is echt een ramp maar ik merk wel dat ‘ie langzaam weer wat beter wordt. In beweging blijven is dus wat ik moet doen, haha!

Een van de laatste klussen in huis waar ik al een tijdje tegenaan hik is het verven van de muur in de serre. Wij gebruiken onze serre als woonkamer omdat het hier in de winter snel lekker warm wordt. In de zomer is het er eigenlijk te warm maar dan zijn we toch tot laat buiten. De muur is nu geel en moet lichter worden en zoals je ziet aan de structuur van de muur is het niet een heel gemakkelijke klus.

Ik ben dol op geurkaarsen, en deze van Yankee Candle heb ik lang bewaard omdat ik het zonde vond om hem aan te steken. Hij gaat er nu toch aan.

In januari gaan we een week naar Nederland en Bibi wilde alvast ff haar oude muts, sjaal en handschoenen passen. Staat haar beeldig.

Even later krijgen we een berichtje van buren die een eindje verderop wonen. Ze zijn dol op Bibi en vragen of we thuis zijn omdat ze een cadeautje voor haar hebben, zo lief! Bibi krijgt een rugzak en oorwarmers (perfect voor als we naar NL gaan) en voor ons nemen ze hun eigen versie van wentelteefjes mee. De buurvrouw zegt dat ze deze als ‘postre’ eten, als nagerecht dus.

Nu het wat kouder is gaat de kachel wat vaker aan en rijden we regelmatig naar de bouwmarkt om weer een nieuwe voorraad pellets te halen. Gemiddeld gaat er op koude dagen een zak van 15 kg. doorheen en dan gaat het dus best rap.

Ik heb het koud maar gelukkig mag ik de oorwarmers van Bibi op.

Donderdag hebben we een meidenavond. Samen met Moniek en Levine gaan Bibi en ik naar Elche want er is kermis! De dames springen zich eerst suf in het springpaleis en mogen daarna ook nog in de draaimolen. Feest!

Feestelijk zijn ook alle lampjes in de stad. Bibi en Levine poseren ff bij de kerstboom en daarna eten we even wat bij El Trastero. We hebben deze week trouwens een week met 2 feestdagen, woensdag was iedereen vrij vanwege de dag van de Spaanse grondwet en op vrijdag is er weer een vrije dag vanwege Maria Hemelvaart. Veel Spanjaarden hebben dus de donderdag ook vrij genomen zodat ze nu een heel lang weekend hebben. Om een uur of 10 gaan wij weer richting huis, de meiden zijn morgen toch vrij dus dat het laat geworden is maakt niet uit. Morgen lekker uitslapen!

Vrijdag krijgen we visite rond lunchtijd en ik sta dus al vroeg in de keuken om de lunch voor te bereiden. Ik maak onder andere albondigas, gehaktballetjes in tomatensaus en eiersalade voor op het stokbrood. Met Bibi bak ik ook nog koekjes, zo leuk om samen te doen!

Overal waar je nu komt is alles helemaal in kerstsfeer ondergedompeld en zie je vooral heel veel kerstlampjes. Donderdagavond was het in Elche op het plein al ontzettend druk toen de lampjes aangingen en zaterdag zijn we even in Aspe en daar is het al niet anders. Er zijn hier geen grote kerstmarkten ofzo maar het is wel gewoon heel gezellig!

Zondag gaan we even langs bij Jan en Hetty. Zij staan op een camperplaats bij ons in de buurt en waren deze week ook al even bij ons. We kenden ze nog helemaal niet maar zij hebben dus een jaar of 8 achter elkaar op ons terrein gekampeerd toen ons huis nog van de vorige eigenaren was. Toen was het namelijk een camperplaats en helaas is dat nu niet meer toegestaan. Jan en Hetty kwamen gewoon uit nieuwsgierigheid even kijken hoe het hier nu was en Eddy raakte met hen aan de praat toen ze met onze buurman Ramon stonden te praten. We boden ze een kop koffie aan en nadat ze nog een tijdje bleven kletsen drukten ze ons op het hart om vooral even bij hen op de camperplaats langs te komen. Zo gezegd zo gedaan en al met al werd het weer een gezellige zondagmiddag. Bibi vond vooral de camper heel indrukwekkend…

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.