Week 49 – 2022

Het was de week van Sinterklaas, de Dag van de Spaanse Grondwet en de Dag van de Onbevlekte Ontvangenis. Er werd hier in Spanje dus niet veel gewerkt deze week en dat betekent ook nog steeds geen nieuws van de bank over de financiering van het huis. We verwachten zelfs dat dit pas begin volgend jaar zal zijn, ons geduld wordt dus flink op de proef gesteld.

Ondertussen maken we er maar het beste van. Ik schrijf nog wat voor mijn NLse opdrachtgevers en we genieten nog steeds van het heerlijke weer hier. Zondag wandelen we langs het strand en zoals je ziet zitten de terrasjes ook nog steeds lekker vol.

Omdat Sinterklaas in Nederland is vieren we dat hier in Spanje niet. Bibi kent de Sint trouwens nog niet eens dus ze mist hem ook niet. Denk dat we in plaats daarvan Drie Koningen gaan vieren op 6 januari en dat ze dan, net als alle Spaanse kindjes, cadeautjes krijgt. We kochten voor haar trouwens ook al een adventkalender bij de Mercadona, voor maar 1 euro krijgt ze iedere dag een chocolaatje. Maandagavond kook ik een pan pasta met spekjes en spinazie.

Dinsdag vieren de Spanjaarden hun Día de la Constitución, de Dag van de Grondwet, en is (bijna) iedereen vrij. Wij besluiten met Bibi naar het Side Street Cafe hier in de buurt te gaan waar je niet alleen lekker kunt ontbijten of lunchen maar waar kindjes ook heerlijk kunnen spelen. Er is een hele grote speelhoek met ballenbak, glijbaan en trampoline en genoeg ander speelgoed waar kinderen zich prima 2 uurtjes kunnen vermaken. Het lijkt in opzet wat op het Play Cafe waar we vorige week waren maar waar je daar online je bezoektijd moet reserveren en 6 euro betaald om te komen spelen is dat hier gratis en kun je gewoon binnenlopen.

Dinsdag zien we Spanje verliezen op het WK en dat betekent dat één van onze favoriete ploegen uitgeschakeld is. Gelukkig hebben we het Nederlands elftal nog, zij spelen aanstaande vrijdag de kwartfinale. Woensdag maak ik geen foto’s en donderdag rijden we richting San Javier voor weer een relaxte wandeling langs het water. Vandaag vieren de Spanjaarden wederom een nationale feestdag en wel La Inmaculada Concepción, de Dag van de Onbevlekte Ontvangenis. Op deze dag wordt de conceptie van de Maagd Maria, de Onbevlekte Ontvangenis, herdacht. Zij werd geboren op 8 september en teruggerekend betekent dat haar conceptie negen maanden eerder, dus op 8 december plaatsvond. We proberen er wel echt iedere dag even uit te gaan, ons appartement is niet extreem klein maar qua woonruimte toch kleiner dan we gewend waren en dan komen de muren best snel op je af. Bovendien doen we in het zonnetje natuurlijk vitamine D op en dat is goed voor ons.

We stuitten op een strandvoetbaltoernooi dat in volle gang is. Tijdens het voetballen draait de dj lekkere muziek waarop Bibi heerlijk los gaat en we blijven er dus best een tijdje hangen. ‘S avonds eten we bij Foodhouse, een buffetrestaurant dichtbij ons appartement dat eigenlijk totaal geen aantrekkingskracht op me had omdat er vooral Aziatische gerechten geserveerd worden en daar ben ik niet heel erg dol op. Het blijkt echter allemaal erg lekker en ik val dan al snel na thuiskomst in een flinke foodcoma.

Om vrijdagmorgen weer te beginnen met dit. Tijdens onze wandeling gisteren kwamen we langs Panaderia José Antonio waar we een broodje aten maar ook dit meenamen met de bedoeling het ’s avonds bij de koffie te nemen. Mijn foodcoma verhinderde dat en dus is dit het eerste dat ik vrijdag eet. Bibi kreeg ’s ochtends wel eerst een broodje en het Peppa Pig koekje bleek veel en veel te groot voor haar. Ons gebak bestond uit zoet bladerdeeg met een soort van marshmallow fluff en caramelsaus ertussen.

Het zonnetje scheen weer en het grote voordeel van de zon hier is dat deze best nog wat warmtekracht heeft als ze er is. Uit de wind is het op ons balkon al snel te warm. Vrijdag in de loop van de middag haal ik de make up tevoorschijn om mezelf even weer in de steigers te zetten want we gaan voetbal kijken bij John en Jeanette. Wat waren de strafschoppen tegen Argentinië een teleurstelling na de verder toch wel bloedstollend spannende wedstrijd he?!

Zaterdag doen we wat boodschappen en wandelen we een stuk langs de boulevard van Torrevieja. We puffen uit op een terras met een drankje en een stuk cheesecake (ja, alweer taart!) en volgen ondertussen de WK wedstrijd tussen Portugal en Marokko. Het was weer een fijne week waarin we hoop ik voldoende stappen gezet hebben om al die lekkere dingen die we aten te compenseren… Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.