Week 48 – 2023

Deze week kabbelde een beetje voorbij, ik deed eindelijk iets met de citroenen uit de tuin en we liepen weer flink wat stappen door de stad en langs het strand.

De boom in onze tuin blijft maar citroenen geven, zoveel dat het er voor ons alleen echt teveel zijn. Bibi brengt een tas vol bij de buren en ik maak er thuis citroenlimonade van. Daarvoor pers ik een stuk of 20 citroenen en kook het sap samen met een halve kilo suiker in een klein pannetje op het fornuis. Als het sap wat ingedikt is laat ik het afkoelen en schenk ik het in een schone, uitgekookte, fles en dan is de limonade klaar voor gebruik.

De zonsondergang is bijna iedere avond even mooi hier, die kleuren! Onze bougainvillea bloeit trouwens nog steeds, doet ‘ie ook al maanden achter elkaar. Ik heb begrepen dat de bloei normaal gesproken in september stopt maar omdat de temperatuur hier hoger is en de zon bijna iedere dag schijnt houdt ‘ie het wat langer vol.

Halverwege de week schrik ik me een hoedje van deze melding op het scerm. Gelukkig is het probleem al snel weer opgelost en heeft niemand van jullie er ‘last’ van gehad.

Dezelfde avond gaan we na het eten even naar de speeltuin. Nu zijn er eigenlijk iedere avond wel kinderen in de speeltuin maar vanavond even niet. Aan de muts van Eddy zie je misschien wel waarom niet, het is koud man!

Met Moniek en Levine rijden we naar het strand van San Juan. Bibi en Levine nemen beide hun loopmotor mee en crossen over de boulevard, zo lopen we toch nog gemakkelijk een eindje. We eten een broodje en daarna moeten we natuurlijk nog even naar de speeltuin. In de zon is het lekker warm maar zodra er schaduw is mag de jas toch wel aan. Aan het einde van de middag doen we onderweg naar huis nog wat boodschappen en ’s avonds ligt Bibi lekker op tijd in bed, helemaal kaduuk van het crossen.

Zaterdagmiddag gaan we naar Santa Pola want er is kerstmarkt bij het kasteel. Die valt een beetje tegen en we hebben het dan ook snel gezien. In de haven vind je de boten die naar Tabarca varen, een klein eiland vlak voor de kust dat vooral in de zomer overspoeld wordt door toeristen. In de winter liggen veel van deze boten stil maar er zijn er nog altijd een paar die wel varen. Een leuk uitje als je hier bent, eventueel kun je ook vanaf Torrevieja of vanaf Alicante varen. De snelste overtocht maak je vanuit Santa Pola, dan duurt de vaart 20 minuten. Ga ja vanaf Torrievieja dan is dat 45 minuten en vanaf Alicante is het ongeveer een uur.

Wij genieten met onze jas aan van het warme zonnetje maar er zijn ook nog steeds mensen die gewoon op het strand gaan liggen. Ik moet zeggen dat als je in de zon en uit de wind ligt dat ook heel prima kan. Het weer is eigenlijk gewoon een beetje Nederlands voorjaarsweer hier, maar dan zonder regen.

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.