Week 47 – 2022

Het was een rustige week die vooral in het teken stond van, wederom, wachten. Nu ons bod op een huis geaccepteerd is hebben we een kleine hypotheek aangevraagd bij de Spaanse bank omdat we graag wat spaargeld achter de hand willen houden. Ook dat gaat weer op z’n Spaans en kost dus tijd en geduld. En veel papierwerk, maar dat hebben we inmiddels allemaal aangeleverd.

We beginnen de week met een speeluurtje in de speeltuin in de buurt. Vandaag begint ook het WK voor het Nederlands elftal en we kijken die eerste wedstijd gezellig bij John en Jeanette. Aan hun toegangspoort te zien zijn ze er helemaal klaar voor!

In ons huurappartement is bijna alles aanwezig maar ontbreekt een knoflookpers. Natuurlijk kan ik knoflook ook gewoon snijden maar op de markt kom ik deze handige rasp tegen. Het lijkt een simpel klein schoteltje maar in het midden bevinden zich allemaal kleine scherpe puntjes die expres zo gevormd zijn. Op deze manier kun je de knoflook heel gemakkelijk raspen. Ik gebruik het in de maaltijd van die avond, kip met rijst.

Donderdagmorgen worden we getrakteerd op een prachtige zonsopkomst. En ook ga ik die dag op wintersport. Tenminste, zo lijkt het he?!

We maken vanaf de boulevard in Torrevieja een tour met het toeristentreintje en kiezen voor de tour naar de zoutmeren. Ik kwam meer dan 20 jaar geleden voor het eerst hier en was nog nooit zo dichtbij het zout, haha!

Het blijkt best een leuke tour te zijn, we krijgen uitleg over de zoutwinning via de speakers in het treintje (in het Spaans en in het Engels) en als we het terrein oprijden stappen er ook nog 2 gidsen aan boord die ons verderop uit laten stappen en daar persoonlijk verdere uitleg geven en vragen beantwoorden. We verlaten het terrein natuurlijk niet voordat we een stop hebben gemaakt bij de souvenirwinkel en daar koop ik vanzelfsprekend ook een potje ‘Torrevieja zout’.

Vrijdag is het ook hier Black Friday. La Zenia boulevard is al helemaal in kerststemming en de drukte valt ons nog mee.

Natuurlijk scoren we ook wat ‘koopjes’. Bij H&M koop ik deze oversized roze glitterjurk die prima zo te dragen is maar die ik ook extra feestelijk kan dragen met een nette panty en laarsjes met een hak. Voor tijdens het kerstdiner bijvoorbeeld. Bij Mediamarkt kopen we nog deze steelstofzuiger waarmee ik ook kan zuigen en dweilen tegelijk. Lijkt me enorm handig en bovendien is er ook geen gedoe meer met een snoer. Mijn eerste ervaringen met het ding zijn positief, de zuigkracht valt in ieder geval niet tegen!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.