Week 46 – 2023

En daar vloog weer een week voorbij! Nu het ’s avonds wat vroeger donker wordt lijken de dagen steeds korter te worden. Afgelopen week plukte ik samen met Bibi een tas vol citroenen en zette ik behoorlijk wat stappen naar het dorp, langs het strand en op de tennisbaan.

Maandagmorgen begon ik met een typisch Spaans ontbijt. De meeste Spanjaarden ontbijten ’s morgens niet uitgebreid maar eten een zoet broodje of iets anders dat snel naar binnen te werken is. Dit broodje is in ieder geval lekker zoet door de poedersuiker die er bovenop zit, voor de rest is het maar een droog ding.

Net als in Nederland gaat de zon hier ook steeds vroeger onder. Zo lang ze er is blijft het heerlijk warm maar zodra ze vertrekt mag het dikke vest aan. We hebben de kachel deze week ook al een aantal keren aan gehad in de avond en ik ben maar wat blij met het feit dat ons huis toch centrale verwarming heeft.

Eddy is maandag naar de kust om John en Jeanette te helpen met verhuizen en dat betekent dat ik Bibi lopend van school moet halen. Dat is geen ramp hoor, in 20 minuten wandel ik daar naartoe en het is een mooie wandeling door ons buurtje, Barrio Cuevas de San Anton. Wat zoveel betekent als de buurt van de grotten van San Anton. Wij zijn dus niet de enige buurtbewoners met een grotwoning, in onze buurt zijn er echt heel veel.

Ik kom uiteindelijk zelfs behoorlijk te vroeg bij school aan en besluit op het hoekje van de straat nog even te wachten zodat Bibi me nog niet ziet.

Onze citroenboom blijft maar vruchten produceren, niet normaal zeg! We brengen een tas vol naar de buren en van de rest wil ik citroenlimonade gaan maken.

Eddy fixt even een klusje met een kabel die wat te laag hangt en ook worden de druiven flink gesnoeid. Bibi houdt ondertussen de ladder goed vast zodat hij niet valt. Zo schattig!

Woensdagmiddag rijden we naar San Juan, vlakbij Alicante, voor een lekkere wandeling langs het strand. Als je ooit in Miami geweest bent kun je je vast en zeker voorstellen dat ik wel wat Miami vibes kreeg van bovenstaande plaatjes. Op het strand vind je talloze sportvelden en allerlei andere mogelijkheden om sportief bezig te zijn en ook is men druk bezig alle speeltuinen voor de kinderen te vernieuwen.

En omdat het woensdag is eten we een broodje bij onze favoriete tent, 100 Montaditos. Op woensdag en zondag betaal je voor de broodjes slechts een euro en kost een biertje er maar 2. Goeie deal en nog lekker ook.

Wat Bibi tegenwoordig waanzinnig lekker vindt zijn wentelteefjes. Tot voor kort wilde ze op geen enkele manier een ei eten maar zo vindt ze het ineens heel lekker. Ze maakt ze al bijna helemaal zelf en vraagt er bijna iedere dag om. Wel met een flinke schep suiker erop natuurlijk!

Vrijdag zijn Moniek en ik nog even sportief bezig op de tennisbaan. Zo lekker dat we in deze tijd van het jaar nog gewoon in een rokje of korte broek buiten kunnen sporten! Het is zelfs flink zweten vandaag, Eddy laat ons hard werken.

Vrijdagmiddag moeten we met Bibi naar het Casa De Cultura voor een voorstelling over het kastanjemevrouwtje. Haar school organiseert dit en alle kindjes zijn samen met hun ouders uitgenodigd. Super leuk! Uiteindelijk mogen alle kindjes meedansen op het podium en hebben de juffen ook voor een hapje en een drankje gezorgd. Lekker begin van het weekend.

Bibi wil al heel lang graag een keertje met de ’trein’. Telkens als ze een tram of trein ziet rijden roept ze dat ze er graag een keertje in wil en daarom besluiten we zaterdag met de tram van Alicante naar Benidorm te gaan. We parkeren de auto op het gratis parkeerterrein bij station Lucentum en betalen € 4,80 p.p voor een retourtje Benidorm. Kinderen tot 10 jaar reizen gratis. De hele rit duurt een dik uur en onderweg, langs de kust, is er genoeg te zien.

Het was alweer een tijdje geleden dat we voor het laatst in Benidorm waren en Eddy had eigenlijk alleen nog maar kennis gemaakt met het Levante strand. Hij was dus niet heel erg onder de indruk van Benidorm en daarom gingen we dit keer als eerste richting ‘Old Town’, het oude centrum van de stad. In dat oude centrum vind je veel gezellige tentjes en terrasjes en er is eigenlijk altijd wel vertier. Na een bezoekje aan het Balcó del Mediterrani wandelden we nog een stukje langs Levante voordat we de tram terug naar Alicante namen. Een leuk dagje uit vanuit La Romana!

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.