Week 46 – 2022

Het weer in Spanje was deze week nog steeds heerlijk, we genoten nog even van wat stranduurtjes, gingen met Sjors naar de dierenarts en eindigden de week met leuk nieuws!

Zondagmiddag brengen we door op het strand van Cabo Roig. Hier kun je iedere zondagmiddag genieten van live muziek en terwijl wij een drankje drinken eet Bibi wat chippies. We blijven er zitten tot de zon onder gaat en het toch wel wat frisser wordt.

Maandagmorgen hebben we een afspraak voor Sjors bij de dierenarts. We krijgen een nieuw voorraadje van zijn medicijnen mee maar de dierenarts wil hem ook graag wat uitgebreider onderzoeken. Ze neemt alvast zijn bloed af om te zien hoe zijn niertjes er nu aan toe zijn en we moeten woensdag terugkomen om een nieuwe hartecho te laten maken. Bibi is inmiddels dikke vriendinnen geworden met Lucy. Die heeft ze eigenlijk al een tijd want het was een geboortecadeau van Iris, zij heeft Lucy zelf gehaakt. Lucy is natuurlijk meeverhuisd en zat nog in een doos en toen Bibi haar ontdekte was het direct weer dikke mik.

We gaan dus terug naar de dierenarts en moeten 40 minuten wachten tot de hartecho van Sjors klaar is. Naast de dierenarts zit een restaurantje dus we zoeken het terras even op. Ik eet een culinaire frikadel speciaal, lekker! Nog voor de 40 minuten voorbij zijn komt de dierenarts Sjors zelf al bij ons terugbrengen. Zijn hartafwijking blijkt inmiddels wat erger geworden te zijn en dat was te verwachten maar hier worden we natuurlijk niet blij van. De dierenarts verwacht dat we zijn problemen (benauwdheid en snel flauwvallen) nog beter onder controle kunnen krijgen als we hem er andere medicatie bijgeven. Dat gaan we dan maar doen, maar daarvoor moeten we wel nog een keer terugkomen omdat deze speciaal voor hem besteld moeten worden.

Vrijdag krijgen we ineens onverwacht bezoek! We wachten al de hele week op nieuws over ons bod op het huis en vrijdagmiddag staat Marijke, onze finca coach, ineens voor de deur. Mét een fles bubbels en dat betekent dus goed nieuws!

Met een beetje mazzel kunnen we dus binnenkort weer verhuizen, we willen voor de aankoop van dit huis toch een kleine hypotheek afsluiten en die aanvraag moet nu goedgekeurd worden door de bank. De verwachting is dat het geen probleem gaat zijn maar ik durf na alle tegenslagen van de afgelopen weken niet meer heel ver vooruit te denken. Duimen dus dat de bank snel met een antwoord komt.

Hier dus ook nog geen foto’s van het huis, we hebben ze natuurlijk wel naar de kinderen en andere familie en vrienden gestuurd maar ik plaats ze hier pas als de koop een feit is. Nog even wachten dus.

We moesten vrijdagmiddag ook nog terug naar de dierenarts voor de nieuwe medicijnen van Sjors. Het ene is besteld en binnen en voor het andere krijg ik een recept in handen gedrukt. Hiermee blijk ik naar de gewone apotheek te moeten om het zelf te bestellen, zo bijzonder! Vrijdagavond gaan we natuurlijk vanwege het goede nieuws van vandaag uit eten en in het restaurant krijgt Bibi een lolly. Je ziet gewoon hoe lekker ze deze vindt.

Zaterdag rijden we naar Murcia en slenteren een paar uur door het centrum. We eten een lekker broodje en zien her en der verschillende bruidsparen voorbij komen. Als we de stad uitrijden besluiten we nog even naar het Santuario de Nuestra Senora de la Fuensanta te rijden, een klooster dat net buiten de stad op een berg ligt en van waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Het blijkt in een prachtig natuurpark te liggen waar ontzettend veel Spanjaarden in hun vrije tijd komen ontspannen en is dus een aanrader als je eens in de buurt van Murcia bent.

Onze zondag is een typische zondag, met een restje Cava van vrijdag, chippies voor Bibi en schaatsen op tv. Het was een fijne week, tot de volgende!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.