Week 45 – 2023

Ik vond het maar wat koud deze week, ontdekte lekkere broodjes in onze dorpswinkel en in het weekend stond er haring op het menu! Kijk je weer mee in mijn weekoverzicht?

Ik liep deze week regelmatig rond met een warme sjaal om mijn nek want ik vond het maar wat koud! En dat was het eigenlijk helemaal niet hoor, de temperatuur schommelt hier overdag steeds rond de 20 graden.

Deze gifgroene en mega grote bidsprinkhaan kwam ff op bezoek. Ik schrok wel een beetje van zijn formaat zeg, de tennisbal die naast ‘m ligt is qua diameter net zo groot! Brrrr…

De Hiperber in het dorp, onze supermarkt, verkoopt gewoon kaas- en frikandelbroodjes! Ik had al eerder tijgerbrood en krentenbollen in de diepvries zien liggen maar deze vielen me nu pas op.

Omdat ik het zo koud had zette ik een lekker warm soepje in elkaar. Met groentebouillon, kokosmelk, gember, kurkuma, chilivlokken en wat groenten en vermicelli was ‘ie in no time klaar en ook nog eens heel lekker!

Ik ging lopend naar het dorp om Bibi uit school te halen omdat Eddy met de auto naar het tennispark was om les te geven. Vanaf ons huis loop ik in 20 minuten naar het dorp en als ik Bibi opgepikt heb lopen we door naar Victor om even wat te drinken en te eten. Bibi staat in de deur op papa te wachten, die heeft natuurlijk ook honger als hij klaar is met werken.

Bibi en ik zijn dol op de chorizokroketjes van Victor en die bestellen we dus ook.

Ik sta deze week voor het eerst in meer dan een jaar tijd weer eens op de tennisbaan. Ik heb een slap excuus: het kwam er steeds gewoon niet van. Maar nu ik weer even getennist heb weet ik weer hoe leuk het eigenlijk is en ga ik volgende week gewoon weer! Mijn spieren moesten ff weer wennen, de dagen erna waren ze behoorlijk stijf en stram, haha!

Zaterdag gaan we naar de haringparty bij Finca Familia. Het is een klein kampeerterrein in de buurt van Monforte del Cid en het uitzicht op de omgeving is er werkelijk prachtig! Bibi maakt ook nieuwe vriendjes.

Haring vinden wij niet zo lekker dus aten we kibbeling want dat was er ook. Levine waagde zich wel aan een rauw visje en volgens mij vond ze het erg lekker!

Bibi wilde uiteindelijk niet meer naar huis, ik heb haar ergens van het kampeerterrein moeten plukken en huilend ging ze mee in de auto. Eddy was ondertussen al door Angel opgehaald om naar een voetbalwedstrijd van Elche CF te gaan en we reden dus met ons tweetjes naar huis. Toen we de oprit van Finca Familia af waren lag ze er al zo bij, het was een geslaagde middag!

Zondag waren we nog even terug bij Elche CF maar nu voor de markt. Rondom het stadion staan tientallen kramen en het is er megadruk. Hier kun je dus wekelijks terecht voor kleding, groente en fruit en nog veel meer, leuk om even langs te gaan als je in de buurt bent.

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.