Week 45 – 2022

Deze week liep toch iets anders dan we vorige week dachten, kijk maar mee in mijn weekoverzicht!

Zondag zijn we bij John en Jeanette in Crevillente op bezoek. John kookt bami voor ons, lekker! Net voor het eten krijgen we een telefoontje van onze makelaar. We hebben de volgende dag eigenlijk een afspraak voor een 2e bezichtiging van een huis maar zij krijgt vroeg in de avond een berichtje van de verkopende makelaar dat er een bod op het huis gedaan is en dat de verkoper deze heeft geaccepteerd. Dat we flink balen kun je je vast voorstellen, dit huis zou perfect voor ons zijn geweest.

Omdat het eerste huis waarop we onze zinnen hadden gezet het ook niet geworden is gaan we door naar plan C. Maandagmorgen bezichtigen we een huis waar we vorig jaar ook al een bezoek aan brachten. We vonden het toen niet geschikt omdat er niet voldoende grond bij is voor de aanleg van tennisbanen. Na overleg hebben we bedacht dat we die plannen misschien maar moeten skippen. De aanleg van 2 tennisbanen vereist een enorme investering en vergunningstechnisch gezien gaat het waarschijnlijk veel tijd, moeite én geld kosten om deze te krijgen. Er liggen in de buurt van het huis waar we nu toch ons oog hebben laten vallen ook mooie banen waar we gebruik van zouden kunnen maken. Dinsdag rijden we naar dat sportpark om te zien of dat echt zo is en dat is het. Er zijn zelfs padelbanen, een mooie sporthal, een atletiekbaan en een wielrenbaan op dit complex te vinden.

Potje padellen met uitzicht op de bergen? Hier kan het dus. Na ons bezoek aan het sportpark gaan we voor een Spaanse lunch, dat betekent dus in ieder geval tortilla.

Volgende week gaan we voor het eerst met Sjors naar de Spaanse dierenarts. Zijn medicijnen zijn bijna op en hij kan niet zonder. De dierenarts hier wil hem zien voordat ze de medicijnen meegeeft dus we maken maar een afspraak. Eigenlijk ook best goed want dan kunnen ze hem gelijk even nakijken, hij valt de laatste tijd regelmatig flauw als gevolg van zijn hartfalen. Woensdag maken we een lekkere wandeling langs de zee, de zon is overdag nog altijd heerlijk warm.

Maar we merken wel dat we steeds verder richting de koudste periode van het jaar gaan, ’s ochtends en ’s avonds is een lange broek en vest geen overbodige luxe. Romy kocht vorig jaar een mooi Reinders pakkie voor Bibi en deze past haar nu perfect, wat een dotje! Vrijdag maak ik albondigas klaar, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Ik ken het originele recept niet eens maar doe maar wat en voeg er vooral heel veel knoflook aan toe.

Vrijdagmorgen is het hier noodweer. Voor Spaanse begrippen dan he? Wij wonen bovenop een berg en vandaar stroomt al het regenwater als een rivier naar beneden. Het gevolg daarvan zie je op bovenstaande foto’s die ik later op Twitter tegenkom. Deze zijn genomen bij de brug beneden, als het hard regent verandert de doorgaande weg daar in een rivier en dat wist deze mevrouw blijkbaar niet. Als we er later in de middag langsrijden zien we nog een auto van een jongeman in het water staan. Hij probeert zijn auto nog te redden maar ik vrees dat ‘ie verdronken is. Ik ben geen ramptoerist dus maak er geen foto van.

En dan is het alweer weekend. We hebben deze week een bod gedaan op het huis waar we maandag waren maar zijn nog in afwachting van een reactie van de verkoper. Ondertussen zoekt onze makelaar alvast wat zaken uit over het huis. Dachten we zondag nog voor een heel ander huis te gaan, nu hebben we een bod uitgebracht op een huis waarvan we vorig jaar dachten dat het niets voor ons was. Sjors blijft er rustig onder en Bibi heeft geen idee maar wij slapen nogal onrustig de laatste tijd. Gelukkig is er zaterdag wat afleiding bij John en Jeanette, we mogen er de Eredivisiewedstrijd Emmen – Ajax komen kijken. Gaan we volgende week dan eindelijk eindigen met positief nieuws? Wie weet.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.