Week 44 – 2022

Het was de week van Halloween, wat in Spanje ook best een grote happening is. Kijk je weer mee in mijn weekoverzicht? Er hangt al een week of twee een enge kerel aan een deur bij ons in de hal en Bibi blijft ‘m iedere keer weer vriendelijk gedag zeggen. Maandagavond rijden we naar Torrevieja waar we de Halloween optocht zien en ondanks alle enge hoofden die voorbij komen is Bibi geen moment bang.

Ik heb hier tot nu toe nog niet geshopt omdat ik me voorgenomen had om niet meer zoveel spullen te verzamelen maar deze jurk bij H&M brengt me wel in de verleiding. Het lukt me om ‘m toch te laten hangen. Online shop ik wel, voor Bibi. Haar Bibs spenen zijn aan vervanging toe en ik heb ze hier in nog geen enkele winkel kunnen vinden. Ze gebruikt haar speen trouwens alleen ’s nachts en ondanks dat ik denk dat ze misschien ook wel zonder kan bestel ik toch 2 nieuwe bij El Corte Ingles. Als het goed is kan ik ze over een paar dagen halen bij de Super Cor supermarkt hier in de buurt.

Dinsdag rijden we aan het einde van de middag even naar San Javier voor een boodschap en een wandeling langs het strand. We eindigen bij Victor, hij bakt heerlijke churros.

We worden er ook nog getrakteerd op deze prachtige zonsondergang, één van de vele mooie die ik deze week zag trouwens.

Kortgeleden waren we al bij de bank voor het openen van onze Spaanse bankrekening en nu moeten we er weer langs om onze passen te halen. Konden we de vorige keer gewoon doorlopen omdat we een afspraak hadden, nu moeten we gewoon in de rij die er ’s ochtends altijd staat. Regel je in Nederland de meeste bankzaken online, hier moet je voor heel veel dingen nog altijd naar het loket. Na een uur heb ik mijn pasje in handen, die van Eddy blijken ze per ongeluk naar ons oude adres in Nederland gestuurd te hebben. Hij krijgt dus een nieuwe en mag over 10 dagen terugkomen en na een uur staan we weer buiten. Gelukkig hebben we nog een soort van vakantie… Bij de Nederlandse supermarkt in Benijofar scoor ik een pot Wijko satésaus. Er is niet veel wat we hier missen in de supermarkt maar dit is er wel één van.

Vrijdag waren we in Elche, dé palmenstad. Bibi vermaakt zich een hele tijd in de speeltuin, zo leuk om te zien hoe goed ze al zelf kan klimmen en klauteren. De glijbaan is in elke speeltuin haar grote favoriet.

De lunch bestaat uit taart op een terras. Dit is een Lotus koffiekoekjes taart en hij is erg lekker! Jammer dat Bibi dat ook vond want ik moest hem dus met haar delen. Hier in Spanje zijn inmiddels een aantal filialen van Rossmann te vinden, de Duitse voordeeldrogist waar ik al eens een blogpost over schreef. In februari opent de 12e winkel in Ciudad Quesada, vlakbij Torrevieja. In San Javier kwam ik dit handige ding tegen, een soort van mega papillot die je haar omtovert in een mooie krullenbos. Voor € 3,49 wil ik dat wel uitproberen.

Zaterdag lunchen we in Los Alcazares bij Restaurante San Antonio, een ontzettend schattig en gezellig restaurant aan, of eigenlijk op het water. De hamkroketjes smaken goddelijk en de rest was zo lekker dat het op was voordat ik er een foto van kon maken. Volgende week neem ik je weer mee in onze huizenjacht want maandag hebben we een afspraak voor een 2e bezichtiging van een huis waarvan we denken dat het wel eens hét huis voor ons zou kunnen zijn. Fingers crossed!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.