Week 43 – 2022

Een nieuwe week, een week waarin ik wat werkte en die verder best rustig was. We wachten nog steeds op allerlei dingen die nu voor ons uitgezocht worden over een mogelijk nieuw huis en dat kost tijd én geduld. Zondag zijn we bij John en Jeanette waar Bibi samen met Bas nog even geniet van het zwembad. Maandag gooien we onze tank weer vol benzine, ik heb geen enkel idee hoe hoog de prijzen op dit moment bij jullie liggen maar wij krijgen hier aan de pomp nog korting van de overheid en dat zorgde voor een literprijs van € 1,43.

Ik heb altijd gedacht dat kakkerlakken niet kunnen vliegen maar ineens zat er toch 1 op ons balkon op de 5e verdieping. Ik gruwel van die beesten en hield ramen en deuren dus de hele dag gesloten, dat begrijp je wel. Ik kookte deze week slechts 1 xtje een avg’tje, want de rest van de week aten we buiten de deur of maakte ik een pasta of iets anders. Ik at hier deze week voor het eerst bij een Chinees restaurant, ik durfde dat eigenlijk nooit eerder in het buitenland te proberen maar John en Jeanette overtuigden ons om dat toch eens te doen. Samen met hen gingen we daarom naar een tentje in Benijofar en ik moet bekennen dat het niet tegenviel. Rectificatie: Van Sebas, mijn goede vriend in NL, kreeg ik een appje waarin hij me liet weten dat we toch lang geleden al een keer Chinees hebben gegeten hier. We waren destijds samen op vakantie in Torrevieja.

Het weer is nog steeds goed dus ook deze week gaan we verschillende keren richting het strand. Net als bij jullie trouwens, ik hoorde dat Nederland ook geniet van mooie nazomerdagen. Genieten doe ik deze week ook weer van een mooie tas. Deze leukerd kocht ik lang geleden in een outlet mall in de buurt van Wenen in de Furla winkel en ik ben er sindsdien erg zuinig op geweest. Deze week mag ze weer eens uit haar stofzak tevoorschijn komen.

Vrijdag rijden we aan het eind van de middag naar San Pedro del Pinatar, een dorp aan de kust op 10 kilometer van waar we wonen. Net als in deze buurt wordt ook daar zout gewonnen en daardoor ruikt het er niet altijd even fris maar mooi is het wel. Oordeel zelf.

In het weekend zijn we ook weer op het strand te vinden, net als veel locals trouwens. Ik weet niet of ik het al eerder noemde maar ik denk dat de juffen van de opvang waar Bibi naartoe ging in NL trots zullen zijn als ze deze foto van haar zien. Bibi was niet zo dol op spelen met zand en modder en moet je haar nu eens zien! Het strandspeelsetje dat ze van de dames meekreeg naar Spanje is hier inmiddels al heel vaak gebruikt. Aan het einde van het weekend maken we nog een wandeling in het park in Torrevieja waar ik deze spooky foto maakte. Past al mooi bij Halloween, dat vieren ze hier best groots. Maar daarover volgende week meer, tot snel!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.