Week 42 – 2023

Een week met weinig foto’s want ik was nog steeds niet helemaal fit en er lag nog best wel veel schrijfwerk op me te wachten. Verder was ik druk met de voorbereidingen voor volgende week want dan is het Herfstvakantie in het Noorden en zijn onze gastenverblijven helemaal volgeboekt!

Zondag deden we rustig aan, net als de Spanjaarden. Javi, een vriend van onze buurman vertelde ons over een leuke plek om te picknicken op een kwartier rijden van ons huis. Picknicken is een favoriete bezigheid van de Spanjaarden en we passen ons dus gewoon aan. Midden in een natuurgebied bevindt zich ineens de picknickplaats en het is er nog druk ook. Gezellig!

De hele week ben ik aan het schrijven voor de krant, de deadline is pas volgende week maar omdat we dan de hele week bezoek uit Nederland hebben wil ik alles maar alvast geschreven hebben.

De kachelmannen komen langs om een pelletkachel voor ons te fixen zodat we het de komende winter niet koud krijgen. Jerry en Jord krijgen het voor elkaar en al snel brandt het vuurtje lekker! Top!

We vieren het succes van de kachel met het bakken van pizza’s in de pizzaoven en een fles Licor 43. Volgens mij heb ik het al eerder verteld maar de fabriek waar dit heerlijke drankje gemaakt wordt ligt op iets meer dan een uur rijden van ons huis. Kom je ooit logeren dan is dat een leuk uitje als je van 43 houdt want je kunt een heuse 43 Experience boeken!

Zat ik rustig te werken, vloog er ineens een huismus met een harde klap tegen het raam! Ik schrok me een hoedje maar gelukkig leefde het beestje nog wel. Hij bleef wel heel rustig zitten en heel even twijfelde ik of ik iets moest doen maar ik besloot even af te wachten. Na een minuut of twintig bleek alles gelukkig in orde want hij vloog ineens weer weg.

De ochtenden en avonden worden hier zo langzamerhand wat kouder maar dat is natuurlijk niet zo heel vreemd in oktober. De kachel hebben we nog niet echt aan gehad maar in de bar buiten brandt de tuinhaard al regelmatig hoor, zo kunnen we toch nog wat langer buiten zitten. Heerlijk!

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.