Week 42 – 2022

Op Instagram plaatste ik deze foto, we zijn inmiddels een maand weg uit Nederland maar het lijkt al zoveel langer. We wennen langzaam aan het Spaanse leven en het vakantiegevoel dat we de eerste weken hadden is inmiddels zo goed als verdwenen. Onze dagen vullen zich vooral met de zoektocht naar ons huis, uitjes in de omgeving, boodschappen doen en koken en natuurlijk ook met middagdutjes. Bibi gaat hier ’s avonds erg laat naar bed en dat komt natuurlijk doordat we vaak niet voor 8 uur in de avond eten. Voordeel daarvan is dat ze ’s morgens ook lekker lang slaapt zodat ook wij iedere morgen heerlijk uitslapen.

Een van de uitjes van deze week brengt ons naar Alicante. We maken een wandeling in Parc El Palmeral, dat tussen het centrum van de stad en het vliegveld ligt. Er is een kiosk waar je een hapje en een drankje kunt doen en overal vind je speel- en fitnesstoestellen. De moeite waard als je ooit eens in Alicante bent.

Bibi wil de speeltuin eigenlijk nog lang niet uit maar als ik haar het kasteel in de verte, bovenop de berg, aanwijs en haar vertel dat we daar naartoe gaan omdat daar een prinses woont verandert ze al snel van gedachte. Vanuit de stad beneden, vlak aan Playa Postiguet, nemen we de lift naar Santa Barbara. Vanaf de ruïnes van het kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad.

We lopen er nog wat rond en uiteindelijk valt Bibi lekker in slaap in de wandelwagen. We nemen de lift weer naar beneden en lunchen nog even in het centrum voordat we weer naar huis rijden.

Onze zoektocht naar ons huis brengt ons naar Aspe, een dorp dat op ongeveer een half uur rijden van de kust ligt. We bezichtigen daar een huis met meer dan 10.000 m2 grond en groot voordeel is hier dat er al een aantal gastenverblijven klaar zijn. Het huis ligt buiten het dorp, buren zijn er bijna niet en de weg er naartoe is erg smal. We zijn enthousiast over het huis en besluiten onze advocaat te vragen of ze voor ons na wil gaan of alle bijgebouwen die er staan ook daadwerkelijk geregistreerd zijn en of er geen andere addertjes onder het gras zitten. Er is immers best veel gras en het gaat om veel geld en daarom vinden we het belangrijk dit van tevoren goed uit te zoeken. We hebben hier te maken met Spanjaarden en dit zal dus wel weer een tijdje gaan duren…

We rijden op een avond na het eten nog even naar La Zenia Boulevard, het winkelcentrum bij ons in de buurt en als Eddy met Bibi een sportzaak binnen loopt komt ze met een roze Adidas pak weer naar buiten. Ik koop een geurkaars bij de Zara Home, deze ruikt onder andere naar Tuberose.

Verder eten we pinchos bij Lizarran en bij de Mercadona ontdek ik dat ze er een heel magazine uitgeven met daarin alleen artikelen en info over hun cosmetica assortiment. Die is groot kan ik je vertellen.

Zaterdag zijn we in Cartagena waar we flink wat uurtjes door de stad zwerven en onder andere het oude Romeinse theater bezoeken. Terwijl we in dat theater staan ontdek ik op een gebouw in de straat ernaast een prachtige muurschildering. Ook hier nemen we een lift, de panoramische lift, naar ruïnes bovenop een berg waar we ook weer een mooi uitzicht over de stad en de omgeving eromheen hebben.

We laten Bibi kennismaken met macarons. Bleek geen goed idee want er bleven voor Eddy en mij welgeteld precies 2 macarons over, haha! Tot volgende week!

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.