Week 41 – een verjaardag, offerte en tennisles

Zondag viert Eddy zijn eerste verjaardag in Spanje en krijgt Bibi haar eerste tennisles van papa. Bij ons appartement ligt een tuin met daarin een zwembad, speeltuintje én een tennisbaan en daar moeten we natuurlijk even gebruik van maken. Bibi haar eerste les duurt welgeteld 10 minuten.

We beginnen de week met koffie bij Las Palmeras in Crevillent. Hier in Spanje is het voor veel mensen heel normaal om de dag met een kop koffie buitenshuis te beginnen dus het is er al vroeg in de ochtend gezellig druk. Samen met Marijke, onze finca coach, hebben we een afspraak met de aannemer met wie we vorige week bij een huis in de buurt waren. Hij maakte voor ons een offerte voor een verbouwing van het huis en de gastenverblijven maar we schrikken nogal van de totaalprijs. Die trouwens nog niet eens vaststaat want we houden natuurlijk ook nog rekening met allerlei onvoorziene kosten en uitgaven die er dan nog bijkomen. We besluiten samen met Marijke nog even naar het huis te gaan om te kijken of er dingen anders kunnen of dat we bepaalde klussen achterwege kunnen laten. Ons nieuwe plan dienen we weer in bij de aannemer en dus wachten we nu weer op zijn nieuwe offerte. Ondertussen hebben we ook een andere aannemer gevraagd een offerte op te stellen.

Schreef ik vorige week dat ik een koffiezetapparaat in de kast vond, bleek het ding het niet goed te doen. Mijn oude apparaat heb ik in Nederland achtergelaten dus er moet sowieso een nieuwe komen dus ik koop er maar direct één. Net als mijn oude heeft deze ook een timerfunctie waarmee ik hem zo in kan stellen dat de koffie klaar is als ik ’s ochtends uit bed stap. Heerlijk.

Wachten duurt lang, zeker hier in Spanje. Zo richting het einde van de week hebben we nog steeds niets van de aannemers gehoord. Ondertussen kwamen we op internet ook nog een ander huis tegen waarvan we denken dat het misschien iets is en dus vragen we Marijke een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Kennen we in Nederland de wasparfums voor een lekker geurtje aan je was, hier koop ik Perfumador bij de Mercadona. Wasverzachter kennen ze hier ook maar dit is, net als de wasparfums, alleen bedoeld voor de lekkere geur. Jammer alleen dat er geen keuze voor wat betreft de geurtjes is. Kent bijna iedereen de Spaanse Sangria, tinto de verano is voor velen nog een onbekend drankje. Het lijkt op Sangria maar is eigenlijk gewoon een mix van rode wijn met Fanta of 7Up. Ik koop het hier in de supermarkt kant en klaar in de fles voor maar € 1,70! Letterlijk vertaald betekent tinto de verano ” rode wijn van de zomer” maar je snapt natuurlijk dat je het drankje gewoon het hele jaar door kunt drinken.

We sluiten de week af met een drankje op het strand. Bibi kreeg bij haar afscheid van het KDV een strandspeelsetje mee en daar heeft ze hier de afgelopen weken al veel gebruik van gemaakt. De juffen zullen versteld staan als ze zien hoe fijn ze spelen met zand nu vindt, haha! Op het KDV wilde ze nooit met haar handjes of voetjes in het zand en hier doet ze niets liever. Aan het einde van de dag worden we ook nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang, life is good.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.