week 40 – Fietsen, strand en ijs eten

Tijd voor weer een nieuwe diary, het was een week waarin we op de fiets stapten en flink wat tijd op het strand doorbrachten.

Bibi en Sjors voelen zich inmiddels helemaal thuis in ons appartement. Bibi krijgt regelmatig even wat schermtijd op tv zodat papa en ik ook even pauze hebben en Sjors houdt haar dan graag gezelschap. In de keuken van het appartement staat een Nespresso apparaat en eerlijk gezegd vinden we die koffie absoluut niet lekker. We trakteren onszelf daarom op een goede cappuccino bij een tentje in de buurt. Ik heb inmiddels trouwens een gewoon koffiezetapparaat in de kast gevonden dus die hebben we nu maar op het aanrecht gezet.

Maandag stappen we op de fiets. Ik boekte een paar weken geleden al een fietstocht onder leiding van een gids bij Baja Bikes en nu is het dan zover. Ik bezocht Alicante al heel vaak maar besteedde tot nu toe eigenlijk nooit aandacht aan de bezienswaardigheden in de stad. Bibi gaat normaal gesproken graag mee op de fiets maar hier moest ze verplicht een helmpje op en dat vond ze dus niet zo leuk. Het ding was ook nog wat te groot waardoor ze het zelf steeds recht moest zetten om wat te kunnen zien. Uiteindelijk vermaakte ze zicht prima hoor, zo lang we maar fietsten hoorden we haar in ieder geval niet.

Op de fiets door de haven en langs het postkantoor. Voor Bibi was de ‘Paddenstoelenstraat’, calle San Francisco ontzettend leuk en daar gingen we na de fietstocht natuurlijk nog even naar terug.

Ijs hadden we hier nog niet gegeten dus dat moest ook nog even gebeuren. Sjors kan vanwege zijn hartprobleem niet meer zover lopen en daarom zetten we hem steeds onderin de wandelwagen bij Bibi. Voor hem dus een uitkomst want zo kan hij toch af en toe nog mee. Je ziet hem trouwens bijna niet door zijn zwarte vachtje maar als je goed kijkt zie je hem zitten.

Hij gaat natuurlijk alleen niet mee naar het strand, veel te warm voor ‘m. Bibi gaat wel graag naar het strand, inmiddels vindt ze zand niet meer eng maar de branding van de zee, dat is een ander verhaal. Deze week vallen er ook een aantal flinke buien, gelukkig bijna allemaal aan het einde van de dag en daarbij zijn ze ook snel weer verdwenen.

Hier in Spanje gaan kindjes ’s avonds niet heel vroeg naar bed. Bibi dus ook niet en het voordeel daarvan is dat we tot laat in de avond nog dingen kunnen doen zoals lekker buiten de deur eten. Deze week deden we dat onder andere een keer in La Zenia, het grote shoppingcenter hier in de buurt waar ook een aantal restaurants zitten. Na het eten nog even spelen en pas rond tienen in bed, wat een leven!

Tot volgende week.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.