Week 40 – 2023

Deze week stond vooral in het teken van onze aflevering van ‘Het Roer Om’. We hebben er lang op gewacht en nu is het eindelijk zover, we keken er naar uit!

Mercadona heeft alweer volop voorraad Turron. Deze cheesecake variant is erg lekker maar lijkt in de verste verte niet op de echte Turron zoals ik die al ken. Normaal gesproken is het een soort van nougat, gemaakt van suiker, honing en amandelen en dit is gewoon witte chocolade met wat aardbeienjam erin.

Bibi heeft haar eerste huiswerkopdracht meegekregen en ze gaat er serieus mee aan de slag. Ze zit in de vlindergroep en moet dus haar vlinder zo mooi mogelijk inkleuren. Dankzij grote zus Romy heeft ze een hele voorraad potloden waarmee ze naar hartenlust krast en kleurt.

Lunch in Elche, altijd goed. Ik maakte de foto van de menukaart niet zozeer om hem te laten zien maar meer om de foto uit te kunnen vergroten op mijn telefoon omdat ik mijn leesbril vergeten was, haha! Desalniettemin is El Trastero in het centrum van Elche best een aanrader voor een lekker broodje of tapasje.

Deze week was de promo voor ‘Het Roer Om’ al een aantal keren op tv te zien en verscheen ook deze vooraankondiging op het internet. Nog steeds hadden we zelf ook niet meer gezien dan alleen die promo, spannend hoor!

Woensdag bracht ik Bibi naar school en ging daarna door naar één van de café’s hier in het dorp voor een koffiedate met Moniek. Deze gaan bijna allemaal al heel vroeg in de ochtend open en overal zitten rond een uur of 9 al veel dorpelingen samen een kop koffie te drinken, super leuk!

Bij thuiskomst is Eddy druk bezig het zwembad schoon te maken, het blijft een bijna dagelijkse klus.

Na 3 weken school is het dan zover, Bibi heeft haar eerste virus te pakken. Het begint met een snotneus en gaat verder met koorts, hoesten en algehele malaise.

En als je ziek bent mag je in het bed van papa en mama.

Zondagmorgen krijgen we dan eindelijk de link waarmee we de aflevering van “Het Roer Om’ kunnen downloaden om ‘m alvast te kijken. Dat doen we natuurlijk en we vinden dat het een leuke aflevering geworden is. Jammer alleen dat ze de beelden die ze met Jeffrey en Romy en Max in Nederland maakten niet gebruikt hebben, de kinderen komen nu helemaal niet voor in de aflevering. Wel is de bus van Max met zijn reclame heel even te zien, mooie reclame.

Zondagmiddag bakken we pizza’s, samen met Martin en Tonny die uit Nederland overgekomen zijn en met een groepje mensen die we uitgenodigd hebben om de aflevering samen met ons te komen kijken. Buren van een eindje verderop komen ook nog onverwacht langs, ook zij kijken mee ondanks het feit dat ze natuurlijk niets van het Nederlands begrijpen.

Na afloop van de uitzending krijgen we natuurlijk heel veel reacties van bekenden en onbekenden, hartstikke leuk en via deze weg wil ik iedereen daar ook heel erg voor bedanken! De internettrollen gaan trouwens ook lekker los en hen heb ik maar 1 ding te zeggen: #doeslief.

Tot volgende week!

1 Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.