Week 4 – 2024

Hoogtepunt van deze week was natuurlijk ons trouwen. We hielden het heel simpel door te kiezen voor een gratis moment op maandagmorgen en daarna gingen we met onze getuigen naar mijn ouders voor koffie en taart. Wel gingen we op huwelijksreis, kijk maar mee!

Maandagmorgen om 9.00 uur zijn we samen met onze getuigen al vroeg aanwezig op het gemeentehuis in Emmen. Het gratis trouwmoment houdt echt in dat je aan de balie trouwt, we trekken net als alle andere bezoekers ook gewoon een nummertje. 🙂 Eddy’s broer en zijn beste vriend zijn de getuigen die hij gevraagd heeft en ik koos mijn twee oudsten, Jeffrey en Romy.

Toen de mevrouw van de gemeente ons vroeg elkaar de hand te geven wilde Bibi ook graag meedoen, kijk dat handje! Natuurlijk werd het huwelijk bezegeld met een zoen. Wel zonder ringen trouwens, want daar houdt de man niet van.

Taart en koffie bij mijn ouders, toch nog een klein beetje feest. Mijn ouders zijn beide niet zo heel goed ter been en ze gingen daarom niet mee naar het gemeentehuis. We stonden toch binnen 10 minuten weer buiten. Maandagmiddag rijden we naar Winschoten want daar heeft Eddy een afspraak bij de gemeente voor het verlengen van zijn paspoort. De gemeente Oldambt, waar Winschoten onder valt, is grensgemeente en voor ons als buitenlanders dus één van de 5 plekken in NL waar we ons paspoort kunnen verlengen. We zouden ook naar de ambassade in Madrid, La Nucia of Torrevieja kunnen gaan maar Madrid is best wel ver van hier en in La Nucia en Torrevieja kun je maar heel af en toe terecht. (slechts een paar x per jaar)

Na Eddy’s afspraak in Winschoten rijden we via de Blauwe stad en Midwolda naar Siddeburen voor ons huwelijksdiner bij Frank en Vera. Het Groninger platteland is trouwens ook prachtig. Meneer en mevrouw Beekman vermaken zich onderweg prima terwijl Bibi lekker op de achterbank ligt te tukken.

Dinsdagmiddag ga ik met Renate en de kinderen naar Ballorig in Emmen. Vroeger kwam ik hier met Jeffrey en Romy ook maar dat is inmiddels dus al meer dan 20 jaar geleden en niets is meer zoals het was.

Bibi heeft een geweldige middag, ’s avonds eten we bij Sebas en Deborah en ondanks het feit dat ze bekaf moet zijn houdt ze het nog lang vol. Woensdagmiddag hebben we met Cecilia afgesproken bij de Beren in Emmen om lekker te gaan lunchen. Wat een mooi restaurant is dit! De lunch was heerlijk en we verlaten het pand pas na een paar uur bijgekletst te hebben.

Woensdagavond gaat Eddy met Falko padellen en hebben Renate en ik een girlsnight. De kinderen liggen lekker op één oor en we kijken Married at first sight. Tot mijn verbazing herken ik ineens één van de bruiden en een aantal van haar vrienden die in beeld komen, haar interviewde ik ooit voor de krant en haar beste vriendin is de moeder van een vriendin van Romy. Ook kwamen er nog wat oude dorpsgenoten in beeld, leuk om te zien!

Donderdag rijden we weer naar Groningen, naar Erik en Anita. Erik is vandaag jarig en we laten de auto van Anita hier natuurlijk weer achter. Op onze laatste avond in NL is het erg gezellig en wat is de week voorbij gevlogen zeg! Met een klein beetje pijn in mijn buik vanwege het naderende afscheid ga ik die avond naar bed.

Vrijdagmorgen brengt Erik ons naar het station in Groningen waar we de intercity naar Schiphol nemen. Zonder overstap en dat is met bagage en Bibi erg fijn. Op Schiphol blijkt onze vlucht een dikke 2 uur vertraging te hebben. Even balen maar de 2 uur zijn zo om. Bibi is bij het boarden inmiddels zo moe dat ze binnen 5 minuten in slaap valt, 10 minuten voordat we landen maak ik haar weer wakker en zo is ze lekker snel thuis.

Zaterdagmorgen schijnt de zon alweer en kunnen we zonder jas naar buiten! We hadden een geweldige week in Nederland en het was heerlijk om iedereen even weer te zien en te spreken maar terug in Spanje voelt het al heel snel weer als ’thuis’. Zaterdag en zondag doen we rustig aan, even bijkomen van de hectiek van vorige week…

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.