Week 4 – 2023

Onze huizenjacht gaat deze week weer in volle vaart vooruit, de winterjassen moeten aan en we brengen een bezoek aan de dierentuin.

De temperaturen zijn ook hier flink gedaald, maar ondanks dat is het overdag nog steeds redelijk aangenaam buiten. De Spanjaarden gebruiken voor deze periode vaak de term ‘uientijd’ omdat je op dit soort dagen vooral veel lagen kleding moet dragen. Lagen omdat het ’s morgens heel koud is maar je aan het einde van de ochtend je winterjas alweer uit kunt trekken. Vervolgens kan het zomaar gebeuren dat ook je trui in de middag wel uit kan en als de zon rond een uur of 5 langzaam verdwijnt moet je alle uitgetrokken kledingstukken weer aantrekken omdat het weer te koud wordt.

We slenteren deze week een volle middag door het Rio Safari Park in Elche. Een leuke dierentuin waar we ons prima vermaken. In deze tijd van het jaar is het er vooral op doordeweekse dagen heel rustig en we hebben dus alle ruimte. Onze middag begint met uitleg van de verzorgers over de ringstaartmaki’s. Bibi kijkt vervolgens haar ogen uit bij de leeuwen en benoemt alle dieren die ze al kent, zo leuk nu ze echt begint te praten!

Ook krijgen we een soort van privé zeeleeuwenshow voorgeschoteld, alhoewel er toch nog ongeveer 30 andere mensen op de tribunes zitten. Bibi sluit vriendschap met één van de oerang oetans in het park. Na ons bezoek aan de dierentuin hebben we aan het einde van de middag een afspraak met een makelaar voor het bezichtigen van een huis. De woning voldoet in principe prima aan wat we zoeken maar het gastenverblijf is nogal klein en vooral heel erg vies en verwaarloosd. Dit huis gaat het voor ons dus ook niet worden.

Omdat het best koud is gaan we op pad om een nieuwe warmere winterjas voor Bibi te kopen. Ze is de laatste tijd best gegroeid dus krijgt ze ook nog wat nieuwe broeken en truien, het is uitverkoop dus alles is lekker geprijsd. Van shoppen krijg je honger dus als we klaar zijn eten we een broodje bij 100 Montaditos. Op woensdag en zondag kosten de broodjes er zelfs maar 1 euro per stuk, zeker een aanrader om eens naartoe te gaan als je in Spanje bent.

Wat wij in Spanje echt heel fijn vinden is dat je nooit ver hoeft te zoeken om een speeltuin te vinden want je vindt ze echt overal. Kinderen spelen hier nog altijd heel veel buiten en vaak staan er ook bankjes of is er zelfs een kiosk met terras waar papa’s en mama’s elkaar opzoeken. De glijbaan is Bibi’s favoriet maar de wipwap wordt ook steeds populairder.

Dit was ‘m voor deze week, volgende week staan er weer wat bezichtigingen op het programma en we hopen dan ook dat er dan wel iets geschikts voor ons tussen zal zitten. We proberen maar positief te blijven…

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.