Week 39 – 2022

De afgelopen week werd grotendeels gevuld met afspraken om allerlei zaken te regelen maar gelukkig was er ook nog steeds genoeg tijd voor ontspanning.

Maandag gingen we met Marijke terug naar één van de huizen waar we vorige week ook al waren. We zijn vooral erg enthousiast over de ligging want de buren wonen een flink eind verderop en ook is de woonkamer voor Spaanse begrippen erg groot. Daarnaast beschikt het over maar liefst 21.000m2 grond en is er voldoende ruimte voor gastenkamers én tennisbanen. Er moet wel behoorlijk verbouwd worden en daarom gaat Paco, de aannemer, ook met ons mee. Hij belooft ons eind deze week of begin volgende week met een offerte te komen, we zijn benieuwd. Pas daarna besluiten we of we een bod op het huis gaan doen.

Na ons bezoek aan het huis rijden we door naar de Ikea in Murcia waar we alvast wat ideetjes opdoen voor de keuken.

Maar we kopen er ook direct even een kinderstoel voor Bibi. In NL had ze een Bloom kinderstoel die flink luxer was natuurlijk maar deze is een stuk lichter én gemakkelijker schoon te houden nu ze veelal zelf eet. Ik kocht ook deze schattige bordjes, kommetjes en bestekjes in verschillende pastel kleurtjes. Eigenlijk wilde ik nog veel meer kopen maar ik hield me in. Er moet straks, als we een huis gekocht hebben en gaan verhuizen, best veel gekocht worden omdat we heel weinig meegenomen hebben naar Spanje.

Dinsdag gingen we weer met Marijke en haar collega Joaquin op pad. We bezochten een aantal bedrijven die houten huisjes en blokhutten leveren. Bibi heeft dit speelhuisje alvast op haar verlanglijstje gezet en wij kwamen tot ontdekking dat ze hier in Spanje werkelijk de hoofdprijs vragen voor een kleine blokhut. Ze zijn hier zelfs zo duur dat het misschien nog wel loont om een bouwpakket uit NL over te laten komen. We besluiten nog wat nader onderzoek te gaan doen.

Tijd voor ontspanning. Bibi wil graag naar een speeltuin en ik ken er toevallig nog 1 in de buurt. We rijden naar het Parque de las Naciones in Torrevieja, een park waar ik jaren geleden met Jeffrey en Romy ook al vaak kwam. Er is in al die jaren niet veel veranderd, zelfs de dino glijbaan achterin het park staat er nog steeds. Jammer alleen dat de speeltuin gerenoveerd werd en er dus hoge hekken omheen stonden…

Woensdag gingen we bij John en Jeanette langs, zij zijn de eigenaren van Casa Juanetta, een superleuke en gezellige B&B in Crevillent. We hadden een gezellige middag en kregen van hen ook nog veel nuttige tips en adviezen.

Was Jumbo in Nederland mijn favoriete supermarkt, hier in Spanje is dat Mercadona. Wat opvalt is het grote assortiment in cosmetica en verzorgingsproducten en daarnaast zijn de winkels zo ruim opgezet dat je bij wijze van spreken met 4 winkelwagens naast elkaar door de gangpaden kunt. Ik hou ervan. Net zoals Bibi van haar bordje aardappeltjes met boontjes houdt. Als er maar een klein beetje mayo bij geserveerd wordt waar ze haar eten in kan dippen.

Ontspanning was er dus ook. We maakten een mooie wandeling langs het strand van Dehesa de Campoamor. Het weer is hier nog steeds heerlijk, we hebben de lange broek of jas nog niet aan gehad en van mij mag dat voorlopig ook nog even zo blijven. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.