Week 37 -2023

Ik heb uitgekeken naar deze week want deze week komt Jeffrey naar Spanje! Hij blijft een week logeren en we hebben dus genoeg tijd om bij te praten en hem de omgeving te laten zien.

Maandagmorgen komt Bibi uit bed met de mededeling dat ze wil zwemmen. Het is al lekker warm dus terwijl papa het zwembad schoonmaakt en bijvult duikt ze er even lekker in. Aan het einde van de middag is de zon bij ons even verdwenen maar schijnt hij nog wel op de berg een paar kilometer verderop. Het levert een mooi plaatje op vanuit de bar.

Maandagavond gaat Eddy na het eten nog even naar de speeltuin in het dorp en hij komt daar toevallig de juf van de guarderia tegen. Guarderia is vergelijkbaar met de kinderopvang in Nederland. Hier mogen kindjes tot 3 jaar naartoe, daarna gaan ze naar collegio, de basisschool. We hadden Bibi al voor de zomervakantie aangemeld voor de opvang, dat gaat hier via de gemeente, maar er was administratief iets niet in orde. Bibi moet in het bezit zijn van een sip-kaart, een kaart die bewijst dat ze recht heeft op de Spaanse gezondheidszorg. En die kregen we maar niet… In Spanje kent men 2 manieren waarop je verzekerd kunt zijn voor ziektekosten, particulier of via Seguridad social. Simpel gezegd is die laatste te vergelijken met het ziekenfonds zoals wij die vroeger in NL hadden. Om voor Seguridad social in aanmerking te komen moet je aan allerlei voorwaarden voldoen en zover zijn wij nog niet. Maar we hebben wel onze particuliere verzekering en dus dachten we een sip kaart voor Bibi te regelen. Niet dus. Het kantoor dat de kaart afgeeft wil van ons een Europese ziektekostenverzekeringskaart zien en die moet onze ziektekostenverzekering afgeven. Zij zeggen op hun beurt weer dat ze dat niet doen en dat we die ook niet nodig zijn. Van het kastje naar de muur dus.

Heel verhaal, maar ik was gebleven bij de juf van de guarderia. Zij sprak Eddy in de speeltuin ineens aan, ze kende Eddy niet maar gokte dat het super blonde meisje dat meisje uit NL moest zijn die was aangemeld. Wij dachten dat Bibi nog niet naar de opvang mocht omdat de sip kaart er niet was maar de juf zei dat we haar gewoon moesten brengen de volgende ochtend. Hij wist toen hij thuiskwam alleen niet te vertellen hoe laat maar gelukkig konden we daar via via dezelfde avond nog achterkomen. En dus stond Bibi dinsdagmorgen ineens met haar rugzakje op haar rug klaar om naar ‘school’ te gaan. Ze had er zoveel zin in!

We mochten een half uur mee naar binnen maar dat leek al direct een beetje onnodig. Hoezo wennen op school? Bibi inspecteerde direct zelf even het hele schooltje en ook de speeltoestellen buiten werden al snel goedgekeurd. Deze en volgende week mag ze iedere dag 1,5 uur komen om te wennen en vanaf eind september gaat ze iedere ochtend vanaf 9 uur tot 1 uur in de middag naar La Balseta. We mogen ervoor kiezen om haar minder dagen te brengen maar omdat alle kindjes uit haar groep gewoon iedere dag komen willen we dat met haar ook doen.

Voor ons betekent dat nu in ieder geval 1,5 uur per dag meer vrije tijd. Nou ja, niet echt hoor want ik ben ondertussen gewoon druk aan het werk voor de krant. Woensdagavond is het zover, we halen Jeffrey van het vliegveld!

Volgende dag lunch bij Victor, kroketten en Bibi mag de bel luiden omdat papa een fooi geeft.

Zo fijn om Jeff even hier te hebben! We hebben de afgelopen tijd veel met elkaar gesproken via videobellen en dat zorgt ervoor dat hij al bij aankomst op het vliegveld direct een dikke knuffel van Bibi krijgt. Het is direct dikke mik tussen die twee, zo schattig om te zien! Donderdag gaan we naar Novelda waar we het casino bezoeken en de kerk die ontworpen werd door een leerling van Gaudi. ’s middags wordt er afgekoeld in het zwembad.

Pizzatime! Zaterdag worden er pizza’s gebakken. Bibi en Levine rollen vrolijk mee en het is een gezellige avond. Helaas krijgen de mannen de pizzaoven dit keer niet heel goed op temperatuur en duurt het allemaal wat langer maar dat mag de pret niet drukken.

We lopen in het weekend even door het dorp en de churroman staat er nog want er was ’s ochtends markt. Die moeten natuurlijk geprobeerd worden en de zak is binnen no time leeg. Zondag gaan we ff naar Elche, we maken onze bijna wekelijkse wandeling even door het park, blijven steken in de speeltuin en ik maak nog ff deze foto van Jeff en Bibi samen. Staan er weer mooi op.

Tot volgende week !

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.