Week 35 – 2023

Ik ging even door mijn telefoon om te kijken welke foto’s ik voor het overzicht van deze week kon gebruiken en kwam tot ontdekking dat ik er niet zoveel gemaakt heb. Logisch ook want deze week hadden we visite vanuit Nederland. Er kwamen een aantal bekenden langs die allemaal op verschillende dagen aankwamen en vertrokken, een gezellige boel dus!

De enige foodfoto die ik deze week maakte is van de dressing die ik gebruikte voor een salade. Olijfolie, balsamicoazijn, honing en een beetje peper. Ik deed ‘m op wat rucola met mozarella, simpel maar lekker. Aan het begin van de week gingen we even langs het sportpark in Aspe om een tennisbaan te reserveren voor als de visite er is want ze lieten weten samen graag een potje te willen tennissen. Regelen we.

Wat we ook nog moesten regelen is onze residencia. Omdat we in Spanje wonen moeten we hier resident worden en natuurlijk ook onze belasting hier gaan betalen. Ons Nederlands paspoort houden we, we krijgen er gewoon een kaartje bij. Het was wel even een gedoe trouwens, je moet hiervoor een afspraak op het politiebureau maken en op de dag van de afspraak meld je je met een hele stapel documenten waarmee je aan moet tonen dat je in je levensonderhoud kunt voorzien hier en nog meer dan dat soort zaken. Wij bleken niet het juiste papiertje bij ons te hebben waarmee we aan konden tonen goed tegen ziektekosten verzekerd te zijn. Gelukkig mochten we die alsnog snel regelen en 2 uur later terugkomen. We lieten het papier snel van het Engels in het Spaans vertalen en het was in orde. Pfff….

Onze citroenboom geeft al de hele zomer door citroenen. Zoveel dat ik er binnenkort denk ik maar citroenlimonade van ga maken. Vrijdagmorgen sta ik vroeg op en als dank daarvoor word ik getrakteerd op deze prachtige zonsopkomst.

Vrijdagavond hebben we een gezellige avond met de visite én onze buren.

De tennisbaan hadden we gereserveerd voor zaterdag. Laat de weersvoorspelling juist nu flink veel regen voorspellen voor het weekend. Nog net voor de buien aan lukt het om een balletje te slaan.

Vanaf zaterdag zou het weer compleet omslaan en werd er gewaarschuwd voor hevige buien en veel wind. Buien hebben we wel gehad maar uiteindelijk viel de neerslag mee. Wind was er zondag later op de middag ineens heel veel, we reden naar Elche om even wat te gaan eten maar daar zag het er zo uit. De vlag bij de ingang van het park was compleet kapotgewaaid en ik maakte de foto écht zonder filter. Het zag er spookachtig uit en het park was ook nog eens afgesloten door de politie omdat er gevaar was door palmbomen die om konden vallen. Het restaurant waar we naartoe wilden was gelukkig wel gewoon open en daarna lukte het ook nog om een ijsje te scoren.

Zondag vertrok de eerste visite ook alweer richting NL en bleven er nog een paar achter. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.