Week 33 – Van Koblenz naar de Eifel

vakantiehuis blankenheim

Na een paar dagen Koblenz besluiten we dat we nog even vakantie willen blijven vieren en daarom boek ik via Booking.com nog een paar nachten in een schattig vakantiehuisje in een dorp in de Eifel. Vanaf Koblenz is het slechts een uurtje rijden.

We zijn in Blankenheim. Een korte verkenning in het dorp leert ons dat het er erg rustig is… De beloofde Wifi werkt niet, er is vrijwel geen telefoonontvangst en ’s avonds blijken er op de tv slechts 2 Duitse zenders beschikbaar te zijn. Gelukkig vind ik in het huisje wel een kast vol spelletjes en vermaken we ons met een potje scrabble. Guess who wins?

De volgende ochtend besluit ik mijn lief mee op avontuur te nemen. Op zoek naar de waterval, dwars door het bos. Precies zoals ik vroeger tijdens vakanties met mijn ouders deed. We gingen vrijwel altijd op vakantie naar Duitsland of Oostenrijk en dit is wat we deden. Mijn moeder nam een fles ranja mee in haar rugzak en onderweg mochten we dan water tappen uit de watervallen en beekjes die we tegenkwamen. Jeugdsentiment.

Hier hadden we dat dus prima kunnen doen.

Mooie waterval he?! We klimmen een stukje omhoog en blijken de meest moeilijke route hiernaartoe te hebben genomen want we kunnen gewoon via de asfaltweg terug naar de parkeerplaats.

Ik heb wel zin in een shopsessie en daarom rijden we naar Bad Munstereifel. In dit dorp vind je een soort van factory outlet, gewoon gevestigd in verschillende winkelpanden in de dorpsstraat.

De buit. 🙂

Must go to in deze omgeving is het prachtige dorp Monschau. Het is bloedheet en erg druk maar het sfeertje is de moeite waard.

We dineren op een gezellig terras aan de Roer, een zijrivier van de Maas. Als toetje eet ik Monschauer Dütchen met rode vruchten en vanilleijs. Monschauer Dütchen lijken qua smaak een beetje op onze eierkoeken maar zijn iets knapperiger.

Flinke wandelingen zorgen er voor dat we de gegeten calorieën weer verbranden. We wandelen op onze laatste dag flink omhoog naar het centrum van het dorp Burg Reiffenscheid.

Helemaal bovenop de heuvel staat een oude ruïne waarvan we de toren nog wel kunnen beklimmen. Met dit uitzicht als beloning.

Het laatste avondmaal. Ziet er misschien best een beetje onsmakelijk uit maar deze schnitzel was verrukkelijk! Ik ben absoluut geen liefhebber van grote lappen vlees maar deze ging zonder enige moeite richting mijn maag. Hotel Pfeffermühle is dus een aanrader als je in de buurt bent, mijn menuutje kost slechts € 12,50!

De volgende ochtend rijden we in een paar uurtjes rustig weer naar huis. Vakantie dichtbij huis is ook echt ontzettend leuk, ik ben alweer aan het nadenken over onze volgende bestemming voor een paar dagen weg!

 

 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.