Week 33 – Lahnstein, Koblenz en Cochem

Deutsches Eck

Ik was in Juni al een week op vakantie naar Mallorca geweest en gelukkig mocht ik in augustus nog een keer. Niet zo heel ver van huis dit keer, mijn lief en ik kozen voor een paar dagen Koblenz dat op ongeveer 3 uur rijden van onze woonplaats ligt.

Wyndham Garden Lahnstein

Bij Voordeeluitjes.nl boekten we 3 nachten inclusief ontbijt bij Wyndham Garden in Lahnstein voor slechts € 59,- per persoon! Een prima en fijn hotel en vanaf de 8e verdieping is dit ons uitzicht.

Loreley Rijn

Nu we er toch zijn moeten we naar Sankt Georgshausen voor de Loreley (of Lorelei). Ze zit daar ergens in de diepte op de landtong daar waar de Rijn een behoorlijk scherpe bocht maakt en al veel schepen vergingen. Wij klimmen een flink eind omhoog en vanaf hier is het zicht op de scheepvaart in de bocht best vermakelijk.

Koblenz Sint Kastorbasiliek

Terug naar Koblenz. We slenteren wat door de stad en komen terecht in de mooie tuin bij de Sint Kastorbasiliek. Ziet er best tropisch uit zo.

Schwarzwalder Kirsh taart

Ik vind dat het na al dat geslenter tijd is om wat zoetigheid te eten. Schwarzwalder Kirsch torte kun je ook gewoon in Koblenz eten.

Gondelbaan Koblenz

Eigenlijk een must do als je er bent, neem de gondelbaan vanaf de Deutsche Eck naar de andere kant van de Rijn. Voor € 13,80 koop je een combiticket waarmee je boven ook nog Fort Ehrenbreitstein kunt bezoeken.

Fort Ehrenbreitstein Koblenz

Dit fort ligt op een strategisch punt, op de heuvel precies tegenover de plek waar de Moezel en de Rijn elkaar ontmoeten. Hier kun je overigens je auto gratis parkeren en als je hier je ticket voor de gondelbaan koopt hoef je met je auto de stad Koblenz niet in. Tipje.

Deutsches Eck Koblenz

Ook hier weer een prachtig uitzicht.

Rijn bij Koblenz

Best spannend, zo hoog over het water terwijl de schepen onder je door varen.

Zum Schleusenhäuschen Lahnstein

Na eerst uitgerust te hebben op onze hotelkamer moet er natuurlijk nog gegeten worden. Op maandag hebben veel restauranteigenaren ruhetag en dus is het zoeken naar iets dat open is. We vinden een piepklein restaurantje aan de Lahn met de naam Zum Schleusenhäuschen.

Fleischkäse

Ik kies voor de Fleischkäse. Op het moment dat ik het bestel heb ik geen idee wat het is en het blijkt gebakken smac met een gebakken ei te zijn. Hoe origineel, goedkoop en goedvullend.

Boottocht Moezel

Op dag 3 besluiten we langs de Moezel naar Cochem te rijden. In Cochem ben ik al vaker geweest en daarom doen we nu iets wat ik er nog nooit gedaan heb. We kopen kaartjes voor een rondvaart op de Moezel. Heeft best een hoog bejaardengehalte maar blijkt voor ons, 40-ers, ook best leuk. Vanaf Cochem varen we een half uur naar links en een halfuur naar rechts, zoiets.

Cochem Moezel

We gingen dus eerst naar links en voeren daarna Cochem weer voorbij.

Moezelwijn

Zowel op links als rechts zien we veel wijngaarden en krijgen we een korte uitleg over de verschillende wijnen uit deze streek. Het enige dat ik er tot nu toe van wist is dat ik de superzoete Moezelwijn best lekker vind.

Bienenstich

Terug in het dorp kopen we weer taart. Dit keer een flink stuk Bienenstich.

Wyndham garden Lahnstein

Ik geniet nog een laatste avond van de mooie zonsondergang vanaf het balkon van onze hotelkamer. Eigenlijk zouden we morgen weer naar huis rijden maar omdat we deze korte vakantie nog iets langer willen laten duren hebben we nog een paar nachten een vakantiehuisje ergens in de Eifel geboekt, wordt vervolgd…

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.