Week 33 -2023

Deze week was weer een hele gezellige, we kregen Spaanse visite en vierden de verjaardag van buurman Javier. Ook werden de palmbomen bij het zwembad eindelijk gesnoeid.

Het is nog steeds volop zomer in La Romana, ’s ochtends en ’s avonds is het heerlijk koel en overdag zoeken we verkoeling in het zwembad. We hebben de 4e hittegolf van deze zomer te pakken en we zijn tot de conclusie gekomen dat een eigen zwembad hier echt geen overbodige luxe is. Onze Spaanse buren hebben geen zwembad en ze komen dan ook graag een duik bij ons nemen, geen probleem want op dit moment zijn er toch nog geen gasten.

Bibi en ik lopen even onze fruitboomgaard in. Er staan sinaasappelbomen, olijfbomen, een paar amandelbomen én een granaatappelboom. Deze zomer hebben ze helaas wat te weinig water gekregen waardoor we vrijwel niets kunnen oogsten. Ricardo, eigenaar van de wijngaard naast ons huis, heeft de irrigatie voor ons gerepareerd en ik hoop dat we volgend seizoen ons eigen fruit kunnen plukken.

Buurman Javier en zijn broer Antonio zijn beide schilder en ze stonden erop om de casita bij het zwembad voor ons opnieuw in de verf te zetten. Binnen 2 uurtjes waren ze klaar, we zijn er super blij mee! De casita is klaar om de eerste gasten te ontvangen.

Hierbij dus ook even een sneak peek in de cueva, de grotwoning die zich aan de achterkant van ons eigen huis bevindt. De Cueva heeft 3 2-persoons kamers, een eigen keuken, woonkamer en een grote badkamer.

Buurman Javier was jarig deze week en hij vierde zijn feestje met familie en vrienden bij ons in de tuin. Het bleef nog lang gezellig in La Romana…

Eindelijk kwamen de mannetjes opdagen die de palmbomen voor ons zouden snoeien. Zoals je ziet waren ze redelijk uit de kluiten gewassen en zat er veel bloesem in de bomen en het nadeel daarvan is dat er ontzettend troep uit die bomen komt waaien. We bleven maar zooi uit het zwembad scheppen. Ze zijn nu flink gekortwiekt, beter zo.

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.