Week 32 – 2023

Deze week werden er een paar extreem warme dagen voorspeld, de derde hittegolf in Spanje deze zomer. Zo langzamerhand raken we er wel aan gewend, als het ’s avonds afkoelt naar een graad of 25 vinden we het tegenwoordig koud!

Maandagmorgen komt de elektricien uit het dorp om de verplichte noodverlichting in alle gastenverblijven aan te leggen. Hij had eigenlijk geen tijd maar omdat we dit zo snel mogelijk klaar moeten hebben in verband met de verhuurvergunning maakt hij tijd voor ons. Zo komen we steeds een stapje verder en kunnen de deuren van Casa la Rambla hopelijk snel open. Ik werk maandag nog wat aan de website want ook deze gaan we nu snel lanceren.

Dinsdag gaan we er weer een middag op uit. Het is nog niet zo warm, de ergste hitte is pas voor woensdag en donderdag voorspeld. We rijden naar Villajoyosa, op een uurtje rijden van La Romana. Het dorp staat bekend om zijn prachtig gekleurde huisjes langs de zee én de chocoladefabriek van Valor, de Spaanse equivalent van Milka zeg maar.

Ik boek online een gratis bezoek aan de chocoladefabriek en het bijbehorende museum. Op ieder heel uur vertrekt er een tour vanaf de ingang en de tours om 10.00 uur en 16.00 uur zijn in het Engels. Ik kies voor de tour om 16.00 uur zodat we vooraf dus nog even lekker langs het strand kunnen wandelen. De tour begint met een film waarin de geschiedenis van chocolade en die van Valor verteld wordt. De tour kun je hier boeken.

Daarna lopen we door naar het Valor museum waar we op ons gemak rond kunnen kijken en vervolgens neemt de gids ons mee naar de fabriek. De geur van chocolade ruik je al van verre, jummie! In de fabriek mag niet gefotografeerd of gefilmd worden dus dat doe ik dan ook niet. Bibi is helemaal in haar sas want ze krijgt aan het einde van de tour zelfs een echte reep chocolade van de gids. Natuurlijk kopen we ook nog het een en ander in de fabriekswinkel. Al met al is het een leuk uitje.

Vorige week kregen we de uitnodiging van onze buren om deze week te komen eten. Puri kookt paella voor ons, dit keer in de keuken en niet buiten op het houtvuur omdat het er te warm voor is. De thermometer tikt deze woensdag de 35 graden aan en het belooft morgen de warmste dag in 73 jaar in Spanje te worden. De paella komt hier trouwens om 3 uur in de middag op tafel, bij Puri en Javier is dit de normale tijd voor de belangrijkste maaltijd van de dag.

Donderdag is het dus bloedheet en we zitten daarom gewoon de hele dag binnen bij de airco. ’s ochtends gaat het nog maar ’s middags wordt het hier uiteindelijk 42 graden. We bewegen even een paar uur niet.

Vrijdag maak ik de casita bij het zwembad in orde voor Antonio en Victoria. Spaanse kennissen die een week komen logeren. Zaterdag speelt Bibi gezellig de hele middag met Levine. Zij is samen met Moniek, haar moeder, bij ons op bezoek nadat we deze week voor het eerst contact met elkaar hadden via Facebook. Zij wonen ook in La Romana, ik zag berichtjes van Moniek in een Facebookgroep en besloot contact te leggen. Het is erg gezellig en we spreken af elkaar snel weer te zien.

Zondag begint het dorpsfeest en Bibi vindt vooral de verlichting boven de straten geweldig. We gaan even naar de speeltuin en ’s avonds naar de optocht waarmee de feestweek geopend wordt. Na afloop is er vuurwerk, de Spanjaarden zijn er gek op en dus gaan we dat deze week vast vaker zien. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.