Week 31 -2023

Eddy voelde zich deze week gelukkig al een heel stuk beter, langzaam knapt hij weer op. De zwembadpomp werd gefixt en we gingen verder met de voorbereidingen voor de opening van Casa la Rambla.

Maandagmorgen moesten we naar de bank in het dorp om iets administratiefs te regelen en toen we het onverharde pad bij ons huis afreden zat deze grote vriend plots op het raam. Wat een joekel he?!

’s avonds zette ik een gezonde maaltijd op tafel, shakshuka in een paellapan kan best. We aten zoals gewoonlijk deze zomer lekker buiten.

Dinsdag en woensdag stonden in het teken van de zwembadpomp. Onze buurman had nog een andere pomp maar die paste niet en onze klusjesman had het vermoeden dat het vervangen van 1 onderdeel al voldoende zou zijn om de pomp weer te laten werken. We gingen dus op pad voor een nieuwe condensator en die vonden we in een klein winkeltje in Aspe. Helaas bleek dat het probleem niet op te lossen en moesten we woensdag alsnog naar Leroy Merlin om een nieuwe pomp te kopen.

Lekker lunchen op z,n Spaans met jamon en huevos rotos, een gebakken eitje met versgesneden friet, ham en een paar padrón pepers. Dit zijn kleine groene pepers die over het algemeen niet heel pittig zijn.

Donderdag kunnen we gelukkig weer van een normaal functionerend zwembad genieten. Ik heb er de afgelopen dagen ook niet in gezwommen, het idee dat het water niet meer gefilterd werd vond ik niet zo fris. Ik proost op de nieuwe pomp met een lekker koud radlertje.

Helaas zijn er ook weer wat wespen in de buurt die ons landgoed graag komen bezoeken en die jagen we gewoon weg met deze zooi.

Bibi vindt het geweldig om samen boekjes te lezen en ineens komt ze met deze aanzetten. Hij lag een tijdje onder op de boekenstapel maar is nu weer populair, wie kent rupsje Nooitgenoeg niet?

Vrijdag komt er een elektricien langs om te kijken hoe en waar de noodverlichting in de gastenverblijven geplaatst moeten worden. Die verlichting is nodig voor de verhuurvergunning en gelukkig komt hij volgende week al om de lampen te monteren.

Zaterdag rijden we met Bibi naar Aspe voor haar eerste kinderfeestje. Ze werd uitgenodigd door Javier, de kleinzoon van de buren, die zijn 2e verjaardag viert. Het feestje is van 17.00 tot 22.30 uur en in Spanje is het gebruikelijk dat alle ouders er ook gewoon bij blijven. Dat vinden wij in NL natuurlijk maar vreemd maar voordeel is wel dat de papa en mama van de jarige op deze manier ook een redelijk rustig feestje hebben omdat je je eigen kind natuurlijk gewoon in de gaten houdt. Cadeautjes geef je bij binnenkomst af en die worden pas aan het einde van het feestje uitgepakt. Eten en drinken was er voldoende en Bibi had het zo naar haar zin dat ze helemaal niet naar huis wilde toen het afgelopen was.

Na zo’n feest moesten we op zondag natuurlijk rustig aan doen. Bibi sliep uit en deed een flinke middagdut en daardoor kon ik lekker lezen bij het zwembad. ’s avonds reden we naar Hondon de las Nieves, een dorpje op 10 km van ons huis met een gezellig plein vol eettentjes, om even wat te eten. We werden er ook nog getrakteerd op een gratis concert van de lokale fanfare want het is er z’on beetje de hele maand augustus feest. Fijne afsluiter van een fijne week, tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.