Week 30 – 2023

Deze week was aan de ene kant een hele rustige week en aan de andere kant juist heel onrustig omdat Eddy toch echt heel ziek was. Verder ging er het een en ander kapot en viel er dus ook wel weer wat te beleven, kijk maar weer mee.

We stonden maandagmorgen al vroeg naast ons bed omdat Romy en Max weer naar Nederland vertrokken. Dat deden ze met onze oude auto die terug naar Nederland gaat. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik na dit afscheid een paar k..dagen had waarin ik zoveel mogelijk afleiding gezocht heb. Ik weet het, emigreren wilden we echt zelf maar dit ‘onderdeel’ is echt het minst leuke ervan. Bibi vermaakte zich met haar nieuwe bellenblaas, ineens heeft ze uitgevonden hoe het werkt en kan ze het zelf. Eddy was ondertussen nog flink ziek en lag dus ook vandaag weer de hele dag in bed.

Hij was ook dinsdag nog zo ziek dat we besloten toch maar eens een dokter op te zoeken, 5 dagen achtereen helse hoofdpijn en hoge koorts is immers niet heel erg normaal. Bij het centro de salud in La Romana, vergelijkbaar met de huisartsenpraktijk in Nederland, hadden ze die dag geen tijd voor hem dus reden we maar direct door naar de eerste hulp in Elda. Dat ziekenhuis ligt op een halfuur rijden bij ons vandaan en als je bij je huisarts niet terecht kunt of een noodgeval hebt dan kun je hier in Spanje dus gewoon rechtstreeks naar de eerste hulp.

Na het inchecken werden Bibi en ik naar de familie wachtruimte gestuurd omdat er per patiënt maar 1 persoon op de eerste hulp mag blijven. Puri, onze buurvrouw, had al aangeboden om even op haar te passen maar we hadden natuurlijk geen idee hoe lang dit avontuur zou gaan duren dus namen we haar gewoon mee. Ik vermaakte haar met chips, koekjes en drinken en gelukkig hadden we ook nog wat tekenmateriaal in de tas. Ook maakten we nog een wandelingetje en zo kwamen we de 7(!) uur die we uiteindelijk moesten wachten wel door. Ondertussen werd Eddy op allerlei manieren onderzocht en werd er uiteindelijk een longinfectie geconstateerd. In het ziekenhuis kreeg hij het eerste anti biotica shot via een infuus en daarna mocht bij met een kuur in de vorm van tabletten mee naar huis.

De rest van de week waren Bibi en ik dus met ons tweetjes terwijl Eddy op bed lag en slechts af en toe even tevoorschijn kwam. We gingen alleen even op pad om wat boodschapjes te doen, zwommen wat en ondertussen deed ik ook nog wat huishoudelijk werk.

Romy liet een mega grote opblaas unicorn voor in het zwembad achter en Bibi is erg blij met haar ‘paard’. Ze werd nog even in haar pink geprikt door een wesp en na onderzoek ontdek ik dit nog niet zo heel grote nest onder de leuning van het ligbed bij het zwembad waarop ze zat. ’s avonds spuit ik de beesten hun huis uit met flink wat gif en nu zijn ze gelukkig verdwenen.

Marinka kwam deze week langs om even wat uitleg te geven over de verplichte bewegwijzering die we overal in en rond de gastenverblijven aan moeten brengen voordat we de vergunning krijgen. De verplichte bordjes voor bijvoorbeeld de nooduitgangen en de noodverlichting bestel ik bij Leroy Merlin, de Spaanse Gamma, en de andere maak ik zelf. Er is best veel hout over van de verbouwing van de bar en dat gebruik ik hiervoor. Het resultaat is best leuk toch?

Ook deze week is het nog flink warm hier maar gelukkig waait er regelmatig een aardig windje. Ik vermoed ook dat het te maken heeft met het feit dat we in een bergachtige omgeving wonen, de wind komt iedere dag rond hetzelfde tijdstip in de middag opzetten. Alle opblaasatributen uit het zwembad hebben inmiddels al in de rambla beneden of in de bomen in de tuin gehangen. Verder passen we ons wat leefritme gewoon aan, in de middag doen we het iets rustiger aan en als er dingen gedaan moeten worden dan zijn we soms wel tot een uur of 11 ’s avonds nog aan het werk. Onze buren zie je op de warmste uren van de dag ook niet buiten en dus doen wij dat ook niet. Door de hitte van de zon klapt deze week nog wel een waterleiding kapot. Op deze leiding is de tuinslang aangesloten en hoe we ook proberen, we krijgen de leiding niet weer waterdicht. Uiteindelijk sluit de buurman hem provisorisch voor me af, Angel, onze klushulp moet er maar even naar kijken als hij langskomt. Want langskomen moet hij toch, ondertussen heeft onze zwembadpomp het ook begeven. Flink balen want nu is het schoonhouden van het water een bijna onbegonnen klus geworden. We gaan kijken of hij gerepareerd kan worden of dat er een nieuwe moet komen.

Zondag is Eddy gelukkig alweer wat opgeknapt en zien we hem weer wat meer buiten, lang leve de anti biotica! Ik vul de dag met het maken van foto’s voor de website, Instagram en Facebook van Casa la Rambla, duimen dat ik de site snel kan publiceren want dat zou betekenen dat de vergunning binnen is. Duim je mee?

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.