Week 3 – 2024

Er ging deze week weer eens een pan paella op het vuur en er werden aardig wat partijtjes petanque gespeeld. En aan het einde van de week stond onze reis naar Nederland gepland!

De weersvoorspellingen beloofden deze week veel zon en wat hogere temperaturen, heerlijk! Bibi gaat nog altijd met heel veel plezier naar haar schooltje en als zij op school is kan ik lekker werken, perfect geregeld.

Dinsdag is het prachtig weer en in de middag besluiten we even naar de kust te rijden. We wandelen langs het strand en Bibi vermaakt zich nog even in de speeltuin, we genieten volop.

Woensdag staat de paellapan weer eens op het vuur. Dit formaat pan is geschikt voor een maaltijd voor ongeveer 8 personen en gaat meestal ook echt leeg. Ik hoop dat de paella vandaag ook lukt.

Het eindresultaat. De pan ging dus ook helemaal leeg, top! Terwijl ik stond te koken speelden onze gasten wat partijtjes petanque. Toen we het huis kochten dacht ik nog dat de baan vast en zeker niet veel gebruikt ging worden maar dat bleek toch niet het geval, er wordt juist best vaak gespeeld.

Vrijdag vertrekken we voor een week naar Nederland en ik heb goedkope tickets geboekt waarbij we alleen met handbagage mogen reizen. Maar ik heb dé tip van Romy gekregen: vacuumzakken! Ik koop er 4 en daarin gaat al onze kleding, ongeveer 2 complete outfits voor ons alledrie, inclusief pyama, ondergoed en sokken. Dit past uiteindelijk gewoon in onze 2 rugzakken, hoe goed is dat? Daarbij neem ik ook nog de Studio Noos tas mee die ik altijd als luiertas voor Bibi gebruik en die is halfvol. Er moet op de terugweg vast nog het een en ander extra mee…

Vrijdagmorgen brengt Jerry ons naar het vliegveld, een halfuur rijden vanaf ons huis. We zijn 2 uur van tevoren aanwezig en dat hoeft eigenlijk niet want we zijn al ingecheckt maar ik vind het wel fijn. Beter te vroeg dan laat en moeten rennen als er iets tegenzit.

Het is voor Bibi en mij even geleden dat we gevlogen hebben. Eddy is vorig jaar nog een keer met het vliegtuig terug geweest maar wij vlogen in oktober 2021 voor het laatst. Daar weet Bibi niet zoveel meer van dus ze kijkt haar ogen uit en vind het allemaal maar wat spannend.

Mijn broer haalt ons van Schiphol, we rijden eerst naar Osdorp om Romy even te zien en daarna naar Groningen. We slapen de eerste nacht bij Erik en Anita en de kinderen en er ligt nog een beetje sneeuw! Bibi haar eerste kennismaking en ze vind het superleuk, de handschoenen gaan zelfs uit…. We mogen deze week de auto van Anita lenen en zaterdagmorgen rijden we naar Emmen. Eerst naar mijn ouders en daarna naar Falko en Renate, ons volgende logeeradres. Renate heeft voor zaterdagmiddag een middagje bowlen geregeld en niet alleen wij, maar ook de kinderen hebben een geweldige middag. Een heerlijk begin van onze week Nederland, volgende week meer!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.