Week 3 – 2023

De week begon leuk maar werd al snel een week vol stress dankzij nieuws dat we niet hadden verwacht… Kijk je weer mee naar mijn overzicht van deze week?

Zondag reden we naar Alicante want daar startte de Ocean Race, de langste zeilwedstrijd ter wereld met dit jaar in totaal 12 Nederlandse bemanningsleden aan boord van de deelnemende zeilboten. Het was druk in de stad en het duurde daarom even voordat we onze auto geparkeerd hadden. Daardoor liepen we de start bijna mis maar gelukkig hebben we er toch nog wat van kunnen zien.

De Ocean Race is dus een zeilwedstrijd rond de wereld en één van de steden die tijdens de race eind- en beginpunt van een etappe mag zijn is Den Haag. De stad is daarom met typisch Nederlandse klompen en tulpen vertegenwoordigd op het startterrein in de haven. Bibi wil eigenlijk niet op de foto maar ze moet, haha! Nadat alle zeilers aan de horizon verdwenen zijn lopen we nog even de stad in voor een drankje en een lekker stuk cheesecake.

Vorige week kregen we groen licht voor wat betreft de hypotheek van de bank en we verwachten deze week het voorlopig koopcontract te gaan tekenen. We hebben toen we naar hier verhuisden heel weinig spullen meegenomen en dat betekent dat er best veel opnieuw aangeschaft moet gaan worden. Daarom rijden we maandag naar Ikea in Murcia waar Bibi dit bed voor ons uitzoekt. Omdat Ikea voor een peuter echt retesaai is zoeken we daarna nog even een speeltuin voor haar op zodat ze haar energie ook even kwijt kan.

Dinsdag is mijn lunch een soepje van een restje tomaten in blik. Ik kook het even met wat groentebouillion en top het af met een kwakje creme fraiche en eet er een geroosterd broodje bij. Simpel maar lekker. Dinsdag komt ook ineens het nieuws dat de verkoper van ons huis nog wat andere en aanvullende eisen heeft en we besluiten na kort overleg met elkaar dat we hieraan niet willen en kunnen voldoen. Toen ons bod in november geaccepteerd werd waren er van zijn kant nog wat dingen die uitgezocht moesten worden en ook wij wilden nog wat dingen zeker weten en daarom tekenden we toen nog geen voorlopig koopcontract. De verkoper heeft al die tijd contact gehouden met onze aankoopmakelaar en steeds gezegd dat hij ons het huis gunde maar dat blijkt nu ineens allemaal wat anders te liggen. De foto van het huis dat je hierboven ziet maakte ik trouwens vorig jaar in oktober al toen we er voor het eerst waren. Onze blijdschap over ‘ons’ huis is nu ineens als sneeuw voor de zon verdwenen en voor het eerst vraag ik me af waar we aan begonnen zijn. Dit is namelijk het 3e huis in een paar maanden dat het op het laatst toch niet gaat worden en daar baal ik flink van.

Sneeuw in Spanje, de temperatuur is hier letterlijk tot het vriespunt gedaald. We besluiten toch niet bij de pakken neer te gaan zitten en direct weer op zoek te gaan naar een mooi huis. Woensdag doen we wat boodschappen bij AlCampo in La Zenia Boulevard en daar hebben ze een ‘work hub’ ingericht, een hoek waar je lekker kunt werken als je zin hebt om even buiten de deur te zitten.

Vrijdag rijden we 45 minuten het binnenland in om dit huis te bezichtigen. Het ziet er aan de buitenkant erg leuk uit maar ik word er, eenmaal binnen, niet heel blij van en dat komt ongetwijfeld doordat het nogal een donker huis is. Er valt weinig daglicht naar binnen en dat is jammer. Ook is het hier, aan de andere kant van de bergen, ruim 6 graden kouder dan aan de kust. Thuis begin ik eindelijk aan het nieuwste seizoen van Emily in Paris. In bed onder een fleecedeken want ik heb het koud.

Ons weekend is rustig, we spenderen vooral veel tijd online met de zoektocht naar mogelijke huizen. Zondag gaan we naar Crevillente om de wedstrijd Feyenoord – Ajax bij John en Jeanette te kijken. Bibi en Bas zijn beide een beetje moe en kruipen gezellig samen op de bank, schattig!

Volgende week gaat onze zoektocht verder, dinsdag staat er weer een bezichtiging gepland en ik hoop dat we snel weer iets moois zullen vinden. Duim je met ons mee?!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.