Week 27 – 2024

Ik eindigde vorige week met het vervelende gedoe rondom de gasten die een puinhoop achterlieten, deze week lees je het vervolg….

Maar eerst even iets anders:

Bij ons in het dorp kan parkeren soms een dingetje zijn. Niet omdat er te weinig parkeerruimte is maar omdat je aan het begin van iedere maand op moet letten waar je moet parkeren. Het is namelijk zo dat je in de oneven maanden rechts moet parkeren en in de even maanden links. En dat geven ze aan met bordjes die best lastig te begrijpen zijn. En je moet op de eerste dag van de nieuwe maand goed opletten natuurlijk. Dat deden de bestuurders van de witte auto’s aan de linkerkant op 1 juli dus niet.

Het gedoe met de gasten kreeg dus nog een staartje. Ik zocht contact met de gast en hij bleef volhouden dat er niets gestolen was door zijn groep en dat hij er zeker geen puinhoop van gemaakt had. Ik bespaar je de foto’s van de keuken in de grotwoning maar het aanrecht stond vol schalen met overgebleven vlees, overal lagen klodders slagroom en lege verpakkingen en het was gewoon goor. Als hij om 12 uur maandagmiddag nog niet met een oplossing gekomen is dien ik een officiële klacht in bij AirBnB met een vergoedingsverzoek voor de gestolen spullen en de extra schoonmaakkosten. Hij weigert te betalen zegt hij en dient vervolgens een klacht tegen mij in met een vergoedingsverzoek voor een overhemd dat hij per ongeluk heeft laten liggen. Dat weiger ik natuurlijk ook te betalen en dat laat ik hem direct weten. Hij woont op nog geen uur rijden van hier dus hij mag zijn shirt gewoon komen halen.

Omdat wij geen tv meer kunnen kijken vanwege de gejatte chromecast besluiten we maandagmiddag maar direct naar de Mediamarkt te rijden om een nieuwe te halen. Ik installeer ‘m direct en nog geen half uur later staan er ineens 2 gasten uit de groep van zaterdag voor ons hek. Wat blijkt? De dief heeft spijt gekregen en komt de chromecast en de telefoonoplader terugbrengen… Netjes ingepakt in een doos, met 1000x excuses en een zakje snoep voor Bibi. Ik ben even sprakeloos.

Ik laat de jongeman in kwestie weten dat ik het waardeer dat hij de spullen terugbrengt maar dat ik nog steeds boos ben over de manier waarop ze het huis hebben achtergelaten. Ik trek ons vergoedingsverzoek voor de extra schoonmaak bij AirBnB dus ook niet in en laat ze alleen weten dat de gestolen spullen teruggebracht zijn. (behalve het regenwormen spel maar dat laten we ff buiten beschouwing.) De jongelui vertrekken alsnog zonder het shirt van de hoofdboeker want ik vind nog steeds dat hij die zelf maar moet komen halen. Het verhaal gaat dus nóg een vervolg krijgen.

regenboog

Maandagavond valt er een beetje regen en schijnt tegelijkertijd de zon.

Dinsdag kijken we bij Dennis en Simone naar de wedstrijd van het Nederlands elftal. Erg gezellig en zoals je ziet deed zelfs de hond mee aan de oranjegekte! Bibi had de avond van haar leven met alle grote meiden die er waren, geweldig.

Woensdag hadden we een dagje uit gepland. Voor mij was het jaren geleden dat ik voor het laatst op Tabarca, een eilandje hier vlak voor de kust, was en we willen voordat de grote drukte begint een keer gaan. De laatste keer dat ik er was gingen we met de boot vanuit Torrevieja en was het kotsen geblazen vanwege de wilde zee dus ik ben een beetje huiverig voor de overtocht. Vanuit Santa Pola is het maar een minuut of 20 en de zee is vandaag heel rustig. Geen gekots dus.

De boten vanuit Santa Pola zijn bijna allemaal glass botom boten en dat betekent dat je ook onder water kunt kijken. Bibi vind het helemaal super!

En Tabarca, wat zal ik daar nou eens over zeggen? Zie de foto’s…

Het is in ieder geval een fotogeniek eiland. Niet groot en super leuk voor een dagtochtje.

We wandelen er wat rond, eten en drinken wat en gaan heel even naar het strand. Dat strand is overigens een kiezelstrand dus waterschoenen zijn aan te raden. Wij hebben het nu niet gedaan maar als je een hele dag gaat is het huren van strandbedjes met een parasol best een goed idee. Voor 2 bedjes en een parasol betaal je 25 euro en de overtocht kost je een tientje per persoon. Er is voldoende keuze in restaurantjes en terrasjes op het eiland en keyword voor een dagje Tabarca is dus ook: Relax!

Woensdag krijg ik ook via AirBnB het bericht dat we superhost geworden zijn! Een mooie waardering na nog maar een paar maanden verhuur via dit platform, wij zijn er erg blij mee en trots op.

Vorige week kreeg ik al vijgen van ze, deze week komen buurmannen Ramon en Javi een zak vol pimientos de Padron brengen. Ze lijken op mini paprika’s en zijn over het algemeen mild van smaak. Oorspronkelijk komen deze groene pepertjes uit Padron, een gemeente in het noorden van Spanje en er wordt gezegd dat slechts een enkele pittig van smaak is. Nou, deze niet hoor! Ze zijn stuk voor stuk zo pittig dat zelfs de grootste liefhebber van pittig eten er maximaal 2 van eet.

Vrijdag moedigen we samen met onze Spaanse buren het Spaanse elftal aan. Wij hopen stiekem op een finale tussen Spanje en Nederland. Natuurlijk juichen we dan bij ieder doelpunt, haha! De bbq gaat vrijdag trouwens eerst aan, voetbal kijken kan immers niet met een lege maag.

En dan staat er zaterdag alweer voetbal op het programma! We zijn uitgenodigd bij Jeroen en Corina en de kinderen en Jeroen viert ook nog eens zijn verjaardag. Het lijkt in eerste instantie niet zo heel goed te gaan met NL maar uiteindelijk winnen we toch!

Zondag is lummeldag en doen we even niks. Buiten is het lekker warm en binnen heerlijk koel. Met af en toe een duik in het zwembad, een koffietje en wat drinken, filmpjes kijken en een tijdschrift lezen komen we de dag wel door. Life is good.

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.