Week 27 – 2023

Na een nieuw huis kochten we deze week ook nog een ‘nieuwe’ auto en dat bracht ons weer een stapje verder in ons Spaanse inburgeringsproces. Kijk maar weer mee.

Ik drink de laatste tijd alleen ’s morgens koffie terwijl ik dat vroeger de hele dag door deed. Af en toe maak ik tegenwoordig nog wel een lekkere ijskoffie voor mezelf, heerlijk met dit warme weer!

Maandag gingen we op pad, naar de garage om een auto te bekijken die we online gezien hadden. Na wat onderhandelen waren we al redelijk snel uit de prijs en dinsdag mochten we terugkomen voor een proefrit. Hier in Spanje gaat de garagehouder mee tijdens de proefrit en Bibi en ik zaten dus samen achterin. Wij hebben niet zoveel verstand van auto’s en omdat hij gewoon goed reed durfden we de deal wel te sluiten. Anders dan in NL moeten we nu max. 2 weken wachten voordat alle administratieve zaken hier geregeld zijn. Als we de auto kunnen halen kan onze andere auto dan ook terug naar NL.

Ik heb best een aantal zwarte jurkjes die door de felle zon iets minder zwart geworden zijn. Bij Carrefour vind ik zwarte textielverf en daarmee verft de wasmachine alle jurkjes gemakkelijk weer zwart.

Met het warme weer is de honger ’s avonds niet zo heel groot en daarom eten we vaak en licht. Salades zijn favoriet en dan verwacht je natuurlijk dat de kilo’s eraf vliegen maar als je ziet wat er in de salade gaat dan snap je wel waarom dat niet zo is, haha!

We kopen deze week zwembandjes voor Bibi. Tot nu toe zwom ze nog in de baby zwemband maar dat is natuurlijk helemaal niet cool als je al bijna 2,5 jaar oud bent. De eerste vijf minuten moet ze even wennen maar al snel heeft ze er het volste vertrouwen in dat de bandjes haar helpen drijven.

Jaren geleden, ook in Spanje, dronken we lager bier uit kleine flesjes met daarbij heerlijke olijven met daarin knoflook, gekocht op de markt. Deze blikjes zijn ook heel lekker maar helaas heb ik geen olijven in huis. Die moet ik er dan maar even bij denken, net als de vrienden met wie ik dat bier en die olijven destijds dronk en at.

Het kost me even wat tijd maar het lukt me deze week toch om de beregening van de oleanders op ons erf iedere dag automatisch aan te laten gaan. Tot nu toe zette ik de kraan iedere avond gewoon handmatig open maar dit is toch wat handiger. De oleanders krijgen deze zomer iedere dag een half uur water, volgens de vorige eigenaar gaan ze de hitte dan overleven.

Onderweg naar de supermarkt rijden we achter deze vrachtwagen waaraan duidelijk te zien is dat ‘ie vol is.

We zijn vooral in de ochtend en avond actief vanwege de warmte. Er is nog wat schilderwerk te doen en Eddy pakt de waterput deze week even aan. Hij had dezelfde kleur als de buitenkeuken die je op de andere foto ziet en uiteindelijk krijgen bijna alle buitenmuren op het terrein dezelfde lichte kleur. Het huisje bij het zwembad en de muur bij de jeu de boulesbaan mogen rood blijven.

Deze week komt ook het mannetje voor de Wifi langs. We hadden wel internet maar dat hebben we nu van de oude bewoner over laten zetten op onze naam. Hier op de campo hebben we geen kabel of glasvezel maar krijgen we signaal via een antenne. Die antenne zat aan de bar maar laten we nu verplaatsen naar het dak van het hoofdhuis zodat de ontvangst over het hele terrein iets beter wordt. Bij de internetprovider hebben ze volgens mij nog nooit van arbo voorschriften gehoord want men loopt hier gewoon ‘los’ over het dak.

Zondag krijgen we bezoek van de buren, hun zoon en zijn vrouw en kindje en onze klusjesman met zijn gezin. Zij hebben ons de afgelopen weken met heel veel dingen geholpen en daarom hebben we ze uitgenodigd om pizza te komen eten. Het mooie daarvan is dat ze de oven gewoon even zelf opstoken en ze ook zelf nog van alles te eten en drinken hebben meegenomen. Dat blijkt hier normaal te zijn, net als het feit dat ze gewoon al 2 uur voor de afgesproken tijd op ons terras zaten. Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik nog volop bezig was met de voorbereidingen want dat doe ik namelijk altijd op het laatste moment. De dames wilden me natuurlijk graag helpen en dat was natuurlijk hartstikke goed, ik maakte me maar niet te druk, deden zij ook niet.

De mannen sloten de dag af met een fanatiek potje jeu de boules en uiteindelijk was het een ontzettend gezellige middag, we hebben genoten! Volgens onze buren gaat ons inburgeringsproces erg voorspoedig…

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.