week 26 – 2024

De zomervakantie is hier in Spanje begonnen en dat betekent dat Bibi eigenlijk al vrij was van school. De zomervakantie begint hier in juni en duurt tot begin september en de kinderen zijn in totaal 12 weken vrij! Voor veel ouders én kinderen is dat toch wel wat lang en daarom bieden veel scholen de mogelijkheid om naar zomerschool te gaan. Bij ons in het dorp duurt die zomerschool tot 1 augustus en gaan de kinderen alleen in de ochtend naar school of naar het park om samen te spelen, sporten of zwemmen. De zomerschool begon dus deze week. Verder was het een rustige week die niet zo leuk eindigde, kijk maar mee…

Moniek en ik spreken aan het begin van de week af om samen in het dorp te ontbijten. De zomerschool van haar dochtertje Levine is in het park ernaast dus af en toe kunnen we even gluren.

Ik bak weer eens een Spaanse tortilla, deze lukte iets minder goed dan de bedoeling was maar de smaak was prima! Misschien toch maar eens aan mijn buurvrouw Puri vragen hoe zij ze maakt.

Woensdag rijden we naar het strand maar daar aangekomen blijken er overal rode vlaggen gehesen te zijn. In La Romana was het heerlijk weer maar aan de kust is de wind best krachtig en zorgt voor hoge golven en een verraderlijke stroming. De strandwacht controleert actief of mensen niet te ver de zee in gaan en zwemmen is eigenlijk verboden nu. We blijven wel even en Bibi speelt lekker in het zand met water, zij hoeft niet zo nodig de zee in. Pasgeleden verdronken hier niet zo ver vandaan een aantal mensen vanwege de gevaarlijke omstandigheden en dat maakte maar weer eens duidelijk hoe belangrijk het is om je toch aan de regels te houden en te letten op de vlaggen op het strand.

Na het strandbezoek rijden we naar Santa Pola om even wat te eten en Bibi is super blij omdat ze weer eens een keertje in de draaimolen mag.

Ik bestelde vorige week nieuwe bandjes voor mijn Smartwatch op Temu en kon ze deze week al oppikken in Aspe. Omdat de postbode soms wat moeite heeft met het vinden van het juiste adres laat ik pakketjes van Temu in de kluis van InPost in Aspe bezorgen. Deze staat op de parkeerplaats bij de supermarkt en als het pakketje aangekomen is krijg ik een code die ik in moet toetsen zodat het kluisje open gaat. Super fijn en handig!

vijgen

Ramon en Javi, 2 buurmannen, komen een biertje drinken en hebben samen net een ton vol vijgen geplukt. Wij krijgen er een flink aantal van en ik heb er inmiddels vijgenjam van gemaakt, lekker!

Zaterdagavond gaan we even naar het dorp om wat te eten. Dat lukt maar net want vrijwel alle terrassen zitten vol! Er zijn hier in La Romana best veel restaurantjes en café’s en het dorp heeft zo’n 2.500 inwoners. De locals eten en drinken hier best vaak buiten de deur en in het weekend is het vooral ’s avonds gezellig druk.

Zondag gaan we naar Alguena voor de straatraces. Het dorp is veranderd in een circuit en Bibi wilde graag motors kijken, haha! Leuk om een keer meegemaakt te hebben, de motorclub in het dorp organiseert dit event al jaren en er komen duizenden bezoekers op af.

De thuiskomst is iets minder leuk. We hadden dit weekend gasten (via AirBnB) en die blijken er een flinke puinzooi van gemaakt te hebben. Na vertrek hangen de schilderijen scheef aan de muren, is de keuken een grote puinzooi, vind ik overal in huis peuken terwijl er niet gerookt mag worden en ligt de bar boven nog vol afval. Als ik verder op onderzoek uitga blijkt ook nog eens dat ze de chromecast uit de tv, een telefoonoplader en ons regenwormen spel hebben gejat en dat is voor mij de druppel. Ik neem onmiddellijk contact op met de hoofdboeker en hij ontkent natuurlijk alles. Ik laat hem weten dat ik wil dat hij de gestolen spullen vergoedt of terugbrengt. Ik geef hem tot maandagmiddag 12 uur om het op te lossen en zeg hem dat als hij dat niet doet, ik het zal melden bij AirBnB. Wordt vervolgd dus..

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.